Categorieën
MBO algemeen

MBO

Wanneer je een MBO opleiding wilt gaan volgen, heb je ontzettend veel mogelijkheden. Dit maakt het voor vele studenten moeilijk om een keuze te maken.

Er zijn mbo-opleidingen op vier verschillende niveaus:

  • MBO Niveau 1: waar men een assistent beroepsbeoefenaar diploma kan behalen. Voor dit niveau heeft men geen startkwalificatie nodig
  • MBO Niveau 2: waar men het medewerker / basisberoepsbeoefenaar diploma kan behalen
  • MBO Niveau 3: waarna men zelfstandig medewerker / zelfstandig beroepsbeoefenaar kan worden
  • MBO Niveau 4: waarna men middenkaderfunctionaris of gespecialiseerd beroepsbeoefenaar kan worden en men toegang tot een HBO opleiding kan verkrijgen.

Men kan op niveau 1 zonder vooropleiding instromen, voor niveau 2, 3 en 4 heeft men minimaal een vmbo-diploma nodig en moet men minimaal 16 jaar zijn.

Naast het niveau kan men ook verschillende richtingen kiezen:

– MBO Cultuur en Communicatie
– MBO Samenleving en Onderwijs
– MBO Recht en Administratie
– MBO Economie en Bedrijf
– MBO Horeca en Toerisme
– MBO Gezondheid en Sport
– MBO Landbouw en Voeding
– MBO Bouw en Techniek

Bij deze verschillende richtingen zijn er weer verschillende opleidingen op verschillende niveaus te volgen. Zo kan men bijvoorbeeld in de richting ‘Samenleving en Onderwijs’ kiezen voor MBO Pedagogisch Werk 3, MBO Pedagogisch Werk 4, MBO Sociaal-cultureel werker en vele andere.

In de onderstaande tabel kun je zien in welke opleidingen het meest in trek waren bij vrouwen in 2007/2008. Hieruit kan duidelijk opgemaakt worden dat Sociaal-Pedagogisch werk het populairste was.

Bron: Wikipedia.nl

Op de onderstaande tabel zie je dat de mannen meer voor ICT en bouw kozen in 2007/2008, bekijk bijpassende ICT vacatures. Bij de mannen zijn de verschillen echter niet zo groot en liggen de aantallen dichter bij elkaar dan bij de vrouwen. Alhoewel we wel zien dat bij de mannen veel interesse is in elektrotechniek, de auto-, vlieg-, en scheepvaartindustrie, de detailhandel, de ICT en de Bouw. Met een geschikte mbo opleiding kan een student bijvoorbeeld slotenmaker worden, waarbij je naast het monteerwerk van sloten vaak ook te maken hebt met het monteren van beveiligingsinstallaties, waarbij meer elektrotechniek bij te pas komt.

bron: Wikipedia.nl
Categorieën
Algemeen

Zo zorg je ervoor dat jouw Mercedes nog net even wat mooier wordt!

Het is voor velen een droom om in een Mercedes te rijden. Als het eenmaal zo ver is dan stap je elke keer weer met trots in de auto. Wel kan het zijn dat je na verloop van tijd de auto wat minder mooi begint te worden. Het is normaal geworden dat je zo’n luxe auto rijdt en dat voelt niet prettig. Om je voortaan weer met dezelfde trots in de auto te laten stappen, zijn er een aantal aanpassingen die je kunt doen.

Koop nieuwe velgen

Een manier om de auto nog net wat meer op te laten vallen, is door nieuwe velgen te kopen. Mercedes heeft onwijs diverse modellen op de markt gebracht en de ene is nog mooier dan de ander. Mercedes velgen 19 inch kun je overigens op verschillende manieren aanschaffen. Het is hierbij aan te raden om naar een erkende Mercedes dealer te gaan. Mocht het om een wat oudere Mercedes gaan dan kun je beter tweedehands velgen aanschaffen via Marktplaats. Vaak zijn deze nog in goede staat en je bespaart er erg veel geld mee. 

Andere velgen kunnen de waarde van de auto vergroten. Het kan dus zijn dat je een gedeelte van de investering bij de verkoop van de auto weer terug krijgt. Mocht je dit graag willen dan is het aan te raden om verschillende type velgen te onderzoeken.

Koop een ander navigatiesysteem

Sindskort zijn er erg mooie navigatiesystemen op de markt. Deze kun je volledig bedienen met touchscreen en zijn een stuk wijder. In bijvoorbeeld een Mercedes CLA uit 2015 zit nog een erg klein schermpje. Gelukkig is het mogelijk om dit schermpje om te wisselen voor een andere variant. Houd er wel rekening mee dat dit al snel meer dan 500 euro kost. Echter, ook hierbij geldt dat het ervoor zorgt dat de auto meer geld waard wordt. Daarnaast vergroot het je rijgenot ook behoorlijk. Houd er wel rekening mee dat het om een namaak scherm kan gaan. Dit kan de waarde van je auto in sommige gevallen negatief beïnvloeden. Onderzoek dit vooraf en voorkom dat je een beslissing maakt waar je uiteindelijk spijt van krijgt. Daarnaast kan je eventueel ook advies inwinnen bij een Mercedes dealer.

Categorieën
Bouw

Wat is doorslaand vocht en wat zijn de oorzaken hiervan?

Het komt wel eens voor dat mensen last hebben van doorslaand vocht in hun woning en dat is erg vervelend. De muren worden hier vaak door aangetast en dat kan voor duizenden euro’s aan schade zorgen. Doorslaand vocht komt alleen voor in gemetselde muren zoals de muren van je woning, garage of kelder. Dat heeft ermee te maken dat gemetselde muren vaak niet waterdicht zijn en ook niet afgewerkt worden. 

Beschadigde muren

De meeste mensen die last hebben van doorslaand vocht in huis, wonen in oudere woningen. Dat dit mogelijk is, heeft ermee te maken dat de muren van de woning beschadigd zijn. Dit kan ouderdom zijn, maar ook kan dit veroorzaakt worden door achterstallig of slecht onderhoud. Wanneer een muur beschadigd is ontstaan er scheuren en gaten in de muur. Het is dan ook vrij logisch dat vocht zijn kans dan kan grijpen. Mocht dit het probleem zijn, dan is het dus ook nodig om de muren van je woning weer te repareren. Het oplossen van alleen het vocht is een tijdelijke oplossing.

Kozijnen of ramen zijn niet goed bevestigd

Het komt ook wel eens voor dat er bij het bouwen van een nieuwe woning een fout wordt gemaakt bij het bevestigen van ramen en kozijnen. Dat is natuurlijk erg vervelend, want het gevolg hiervan is dat er vocht in je woning terecht komen en daar ook schade aanricht. Wanneer kozijnen en ramen in een woning geplaatst wordt, is het altijd nodig om de randen goed af te dichten, want anders kan vocht binnen in je woning komen. Dit probleem kan dus alleen opgelost worden door de ramen of kozijnen opnieuw te plaatsen, maar ook kan dit door de gleuven en gaten dicht te maken. 

Wie kan dit probleem oplossen?

Wanneer je last hebt van vochtproblemen, dan is het belangrijk om het probleem niet zelf proberen op te lossen. Dat heeft ermee te maken dat het oplossen en het opsporen van een vochtprobleem erg lastig is. Je kunt er daarom het beste voor kiezen om een expert op het gebied van vochtproblemen in te schakelen. Voor zo’n persoon is het vrij eenvoudig om het vochtprobleem op te sporen en ook op te lossen. Wil je in contact komen met zo’n expert? Dan is het aan te raden om de website van een expert te bezoeken.

Categorieën
Zorg

Hoe houd je jouw extensions mooi in de zomer? 

Ook in de zomermaanden wil jij genieten van jouw mooie lokken. Je wilt dan natuurlijk niet dat jouw extensions helemaal verkleuren en aangetast worden door het chloor en zout. Extensions kosten genoeg en daarom is belangrijk dat jij ze ook in de zomermaanden goed verzorgt. In de zomermaanden hebben je extensions ook veel te verzuren. In dit artikel lees jij alles over de ideale tips. Ben jij nog opzoek naar extensions van kwaliteit? Kijk dan bij Hairextensions Voordeel en neem vooral ook een kijkje bij de beoordelingen van Hairextensions Voordeel. Dit kan jou veel helpen bij het maken van een keuze. 

Met welke extensions kan ik zwemmen?

Het is niet geschikt om met alle extensions te zwemmen. Hier kan je dan ook je extensions voor uitzoeken. Wil jij wel kunnen zwemmen met jouw extensions? Neem dan clip-in extensions, wire extensions, wax extensions en tape in extensions. Het wordt wel echt aangeraden om altijd met vast haar te zwemmen. Chloor, zout en zonnebrand zijn nooit goed voor de lokken. Dit kan je daarom ook altijd maar beter beschermen. Was na het zwemmen de extensions ook altijd goed uit, zodat jouw extensions van goede kwaliteit blijven. Het zijn echter toch dure dingen. Met permanente extensions kan je ook gewoon zwemmen. Ze hebben alleen wat extra verzorging nodig. Ook deze extensions kan je het beste vast dragen tijdens het zwemmen. Ook deze extensions hebben een extra verzorging nodig. Was die ook altijd uit en verzorg ze goed met oliën en maskers.

Bescherm je haar tegen zon en uv-straling

Als de zon schijnt, smeren wij altijd ons lichaam in met zonnebrand. Het is ook belangrijk dat je jouw haar beschermt voor de uv-stralen. Niet alleen jouw huid heeft deze bescherming nodig. Gebruik daarom producten voor je haar die uv-stralingen beschermen. Dit is ook echt veel beter voor de kwaliteit van je eigen haar, maar ook voor je extensions. Er zijn ook genoeg speciale masker die je kan gebruiken met een uv-filter. Smeer je haar absoluut niet in met zonnebrand. Dat is niet de bedoeling. Jouw haar kan hierdoor verkleuren. Koop daarom speciale haarproducten hiervoor! Zo blijft jouw haar en jouw extensions gezond!

Categorieën
Bouw

Hoe werkt het huren van een machine?

Als je binnenkort je eigen woning gaat verbouwen, is de kans groot dat je daarvoor ook allerlei machines moet huren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een zaagmachine waarmee je leidingen in de muur kan verwerken, maar ook aan een trilplaat indien je de tuin ook gelijk wilt aanpakken. Veel mensen kiezen voor het huren van een machine en dat is te begrijpen, want machines kosten al snel duizenden euro’s. Als je ook een machine wilt huren voor het verbouwen van een woning, is het belangrijk om te weten hoe dat precies werkt. 

Het vinden van een verhuurbedrijf

De eerste stap die je moet zetten als je een machine wilt huren, is het vinden van een verhuurbedrijf. Het vinden van een verhuurbedrijf is tegenwoordig ontzettend makkelijk, want je kunt hiervoor goed gebruik maken van het internet. Wanneer je een verhuurbedrijf hebt gevonden, is het belangrijk om niet zomaar met dit verhuurbedrijf in zee te gaan. Het is namelijk verstandig om eerst de verschillende verhuurbedrijven te vergelijken. Door de verschillende verhuurbedrijven te vergelijken, kun je erachter komen welk verhuurbedrijf het goedkoopst is. Dit is vooral interessant en belangrijk als je hef- en hijswerktuigen huren wilt. 

Maak duidelijke afspraken

Nu je een verhuurbedrijf gevonden hebt, is het ontzettend belangrijk om duidelijke afspraken te maken met het verhuurbedrijf. Een verhuurbedrijf werkt namelijk met een zeer strak schema en de kans is groot dat de gehuurde machine ook verhuurd zijn aan talloze andere mensen en bedrijven. Na het inleveren van de gehuurde machine, staat de volgende dus al in de rij om de machine te mogen huren. Het is dus erg belangrijk dat het voor jou, maar ook voor het verhuurbedrijf zoals Spapens Machinehandel erg duidelijk is wanneer je de machine terug komt brengen. 

Maak de gehuurde machine schoon

Wanneer je klaar bent met het huren van een machine, is het belangrijk om de machine ook goed schoon te maken. Bij het verbouwen van een woning kan een machine namelijk snel smerig worden en dit is niet fijn voor het verhuurbedrijf, maar ook niet voor de volgende huurder. Het is zeker niet verplicht om de machine schoon te maken, maar dit wordt wel altijd gewaardeerd. Daarnaast kan een verhuurbedrijf ook kosten in rekening brengen als de machine niet goed of zelfs helemaal niet schoongemaakt is.

Categorieën
Zorg

Ouder worden, dit kan erbij komen kijken

Er zijn veel mensen in Nederland die een dagje ouder worden. Het is zelfs zo dat er relatief gezien erg veel ouderen zijn. Dat komt voornamelijk door de zogenaamde baby-boom van na de Tweede Wereldoorlog. Er zijn rond die tijd verhoudingsgewijs erg veel kinderen geboren. Op dit moment zijn deze mensen allemaal ouder aan het worden. Als je een dagje ouder bent, kun je last krijgen van bepaalde ongemakken. In deze tekst vind je hier enkele voorbeelden van. Ook vind je hier enkele manieren waarop je hiermee om kunt gaan. 

Moeite hebben met het schoonmaken van je woning

Als je een dagje ouder wordt, is de kans groot dat je lichamelijk niet meer zo veel kunt als dat eerst het geval was. Dat is helemaal niet gek, hier heeft iedereen last van. Echter, het is bijvoorbeeld wel erg vervelend dat je moeite krijgt met het schoonmaken van je woning. Gelukkig is het zeker mogelijk om dit probleem te verhelpen. Je zou ervoor kunnen kiezen om iemand uit je omgeving te vragen voor hulp bij het schoonmaken, maar als je niet echt iemand kent die dit voor je zou kunnen doen, kun je ook een schoonmaker inschakelen. Als je deze één of twee keer per week langs laat komen, belast je jezelf niet met deze taak. 

Behoefte hebben aan mantelzorg

Het kan voorkomen dat je, naarmate je ouder wordt, steeds minder zelf kunt. Vaak blijft het dan niet alleen bij moeite hebben met schoonmaken, maar zijn er nog veel meer zaken waarbij je behoefte hebt aan hulp. Het kan dan ook handig zijn om iemand in te schakelen die jou de juiste hulp en zorg kan bieden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mantelzorg woning van thuisaanhuis.com naast je woning te laten plaatsen. In deze woning kan dan iemand gaan wonen die jou verzorgt. Het fijne hiervan is het feit dat diegene dan altijd in de buurt is. Kun je op deze site geen goede mantelzorgwoning vinden, dan kan het handig zijn om eens een kijkje te nemen op de site van Dit is Plek. Dit bedrijf verkoopt units die geschikt zijn voor veel verschillende situaties. Je kunt deze dus ook gebruiken als mantelzorg woning.

Categorieën
Algemeen

Je vakantiehuis leuk inrichten, zo doe je dat

Het is erg leuk om een eigen vakantiehuis te hebben. Dit is fijn aangezien je hierdoor zelf nooit echt iets hoeft te plannen voor een vakantie. Je kunt simpelweg de auto pakken en naar je vakantiehuis toe rijden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je tijdens je vakantie geen verantwoordelijkheden hebt, maar je hoeft niets te boeken. Wel is het zaak om je vakantiehuis op een leuke manier in te richten. Dat kan voor sommige mensen nog behoorlijk lastig zijn. 

Begin met het uitzoeken van meubels

Wanneer je een vakantiehuis gaat inrichten, is het van belang om eerst eens te kijken naar welke meubels je allemaal nodig hebt. Dit kan per vakantiehuis erg verschillend zijn aangezien er veel verschillende soorten vakantiehuizen zijn, maar deze ook in allerlei verschillende groottes komen. Logischerwijs heeft een klein vakantiehuis minder meubels nodig dan een groter exemplaar. Er zijn veel verschillende manieren om een vakantiehuis in te richten en het is dan ook verstandig om eens goed na te denken over welke manier jou aanspreekt. 

Maak het vakantiehuis zo luxe mogelijk

Veel mensen vinden het fijn om op vakantie te zijn voorzien van bepaalde luxeproducten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een eigen hottub of zwemspa. Het kan erg prettig zijn om zelf een hottub te hebben als je op vakantie bent. Als dit je wel iets lijkt, is het misschien een goed idee om je eens te verdiepen in de verschillende mogelijkheden op het gebied van hottubs. Je kunt dan bijvoorbeeld een hottub kopen bij Elite Wellness. Dit is een bedrijf dat naast hottubs ook nog andere soortgelijke producten verkoopt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zwemspa’s, maar ook aan een jacuzzi. Als je voorkeur hier toch meer naar uit gaat dan naar de hottub, is het dan ook aan te raden om eens langs te komen bij deze winkel.

Zorg voor een lekker bed

Als je een vakantiehuis aan het inrichten bent, is het verstandig om eens goed na te denken over op wat voor bed je het liefst ligt. Wanneer je hier niet over nadenkt, is de kans groot dat je tijdens je vakantie last zult krijgen van je rug of van andere klachten doordat je niet lekker hebt gelegen. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over wat voor soort bed en matras je het liefst hebt.

Categorieën
Wonen

Een huis kopen in 2023, hoe ga je het doen?

Nu alles steeds duurder wordt, is het voor een steeds grotere groep Nederlanders niet mogelijk om een huis te kopen. Maar hoe zorg jij er in 2023 voor dat jij wél een huis gekocht krijgt? Denk er bijvoorbeeld aan om een kluswoning te kopen en het huis grotendeels zelf te verbouwen! Je kunt een container huren bij Renewi en direct starten met verbouwen, door het overgrote deel van de werkzaamheden zelf te doen bespaar je een hoop kosten. 

Begin vroeg met sparen

Je hebt steeds meer eigen geld nodig om een huis te kunnen kopen. Begin daarom op vroege leeftijd al met sparen. Op deze manier ben je niet genoodzaakt om al het geleende geld te investeren in een woning. Je kunt ook een deel van het budget gebruiken voor de verbouwing. Wanneer je beschikt over eigen geld kun je een nét iets grotere woning kopen of heb je meer budget voor een eventuele verbouwing. 

Ben niet bang om je handen vuil te maken

Zowel spreekwoordelijk als echt, ben niet bang om je handen vuil te maken en zelfstandig wat werk te verzetten. Maar ben ook niet bang om eens wat overuren te maken op je baan of zelfstandig een extra klus aan te nemen. Op deze manier bespaar je geld maar verdien je ook meer. Met beide manieren gecombineerd houd je maandelijks meer geld over, kun je meer sparen en heb je dus meer mogelijkheden als het aankomt op het aankopen en verbouwen van een woning.

Leef zuinig en bewust

Een groot deel van de Nederlandse bevolking leeft van maand tot maand. Er wordt enorm veel geld uitgegeven aan eenvoudige maaltijden, terwijl je voor een fractie van de maandelijkse uitgaven, iedere avond een verse maaltijd op tafel kunt zetten. Wanneer je in een buitenwijk of dorp woont heb je ook nog de mogelijkheid om je eigen voedsel te verbouwen. Daarnaast zijn er in dorpen buitenaf vaak lokale boeren en kwekers die een deel van de oogst aan huis verkopen. Hier kun je verse groente, vlees, eieren en melk kopen voor een goedkoop prijsje. Pak de fiets en ga op zoek naar verse deals!

Op deze manieren kun je het realiseren om een hoop geld te besparen maar ook wat extra geld te verdienen. Doe je ding voor langere tijd? Dan is het hopelijk voor jou in de toekomst mogelijk om een eigen huis te kopen.

Categorieën
Algemeen

Wanneer is het handig om een dakdekker in te schakelen?

Er zijn veel mensen die het belangrijk vinden om zo veel mogelijk kosten te besparen op het onderhouden van hun woning. Dat is niet zo gek, want dit kan ontzettend prijzig zijn waardoor mensen vaak hun best doen om het maken van dit soort kosten zo lang mogelijk uit te stellen. Wel is het soms onvermijdelijk om onderhoud te laten plegen aan je woning. Het kan dan voorkomen dat je een dakdekker nodig hebt. Echter, een dakdekker kan in nog veel meer situaties nodig zijn. Dit zijn enkele voorbeelden van dat soort situaties. 

Beschadigingen aan je dak laten repareren

Eén van de diensten van een dakdekker is het repareren van daken. Dat is niet zo gek, want als er iemand is die hier verstand van heeft, is het wel een dakdekker. Als je precies weet welke stappen er komen kijken bij het aanleggen van een nieuw dak, weet je natuurlijk ook wat je moet doen om een beschadigd dak te repareren. Een beschadigd dak repareren is in veel gevallen dan ook een eitje voor een goede dakdekker. Echter, als je dit zelf gaat proberen, is de kans groot dat je het dak niet op de juiste manier herstelt waardoor het probleem niet helemaal verholpen is en je hier weer vrij snel last van zult krijgen. 

Een nieuw dak laten aanleggen

Als je een woning laat bouwen of er een verbouwing plaatsvindt in je eigen woning, is het vaak ook handig om een dakdekker in te schakelen. Daarom is het verstandig om voordat de bouw of verbouwing van start gaat al eens goed na te denken over wat er precies moet gebeuren en welk bedrijf je hiervoor het best kunt inschakelen. Door hier op tijd mee te beginnen, voorkom je dat je op het laatste moment last krijgt van stress omdat je niet goed weet welk bedrijf je moet inschakelen. Er zijn veel mensen die het zelf erg lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden voor dit soort klussen. Als jij hier moeite mee hebt, is het misschien een goed idee om je aannemer of iemand in je omgeving om advies te vragen. Wel is het dan slim om voor iemand te kiezen die al ervaring heeft met het inschakelen van een dakdekker.

Categorieën
MBO algemeen MBO Opleidingen Opleidingen

Een beroep uitoefenen met je handen, het nieuwe goud

Er is de laatste jaren in Nederland neergekeken op het MBO onderwijs, volgens ons zeer onterecht. Nu is er door het woningtekort in Nederland een enorme vraag aan vaklieden. Denk bijvoorbeeld aan installateurs, schilders, stukadoors en loodgieters. Ook voor het ontstoppen van de afvoer van de wasmachine wordt er direct een specialist gebeld. Onze keuze ligt bij Rioolspecialist DG Riooltechniek.

Een enorme vraag en weinig aanbod

Steeds minder jongeren kiezen ervoor om een MBO te volgen, dit resulteert in een hogere prijsstijgingen bij vaklieden. Ze kunnen door het weinige personeel de vraag niet meer aan en zijn steeds vaker genoodzaakt ‘nee’ te zeggen. De stijgende vraag zorgt hierdoor voor hogere uurtarieven, prijzige offertes en overvolle agenda’s. De overheid speelt hier overigens ook een rol in. Een tijd geleden werd bijna de gehele bouwsector stilgelegd vanwege strengere milieueisen. Dit terwijl we de komende jaren nog duizenden huizen tekort komen. De vraag is enorm en het aanbod zeer beperkt, hoe lossen we dit op?

Waardoor komt het slechte beeld dat we hebben over mbo’ers?

Het slechte beeld komt voort uit verschillende oorzaken. Hoe vaak hoor jij ouders bijvoorbeeld zeggen dat ze liever hebben dat de zoon of dochter een HBO verkiest boven een MBO? Daarnaast komt in het nieuws HBO positiever naar voren dan het MBO. Ook als je zelf gaat zoeken naar bijvoorbeeld salaris, arbeidsvoorwaarden etc. In 9 van de 10 gevallen komt uit de online zoektocht naar voren dat het beter is om HBO afgestudeerd te zijn, terwijl dit in de realiteit zeker niet altijd waar is.

In welke sectoren zijn mbo’ers werkzaam?

In bijna elke sector zijn mbo’ers werkzaam in Nederland. Met name in de zorg, bouw en techniek zijn veel mbo’ers aan het werk. In deze sectoren zijn er niet genoeg werknemers te krijgen. Met name in de bouw zijn ze nog steeds op zoek naar extra personeel. Ben jij goed met je handen en ben je niet bang om deze vuil te maken? Dan is de kans groot dat jij een beter salaris, arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling krijgt aangeboden dan de gemiddelde HBO’er!

Categorieën
Algemeen

De mooiste kleurentrends voor brillen

De kleur van je bril kan een enorm verschil maken voor je algehele look. Denk bij het kiezen van een montuur niet enkel na over de trends, maar ook over het vinden van een stijl die je huidskleur aanvult of juist contrasteert, afhankelijk van het effect dat je wilt creëren.

Neutrale monturen, zoals zwart, bruin en tortoise hebben een veelzijdige kwaliteit, terwijl gekleurde monturen geweldig zijn als je wat meer een statement wilt maken. Lees onze gids voor het kiezen van een brilmontuurkleur voor deskundig advies over het vinden van een paar dat je favoriete kenmerken laat opvallen. Afhankelijk van of je een bijzonder warme of koele huidskleur hebt, is de kans groter dat specifieke kleuren monturen je algehele look aanvullen.

Koele huidskleur

Bekend om het hebben van een roze ondertoon, zien koele huidtypes er het beste uit met evenzo koele monturen zoals blauwe ondertonen, zilver, grijs, groen en helder. Volledig zwarte monturen zijn misschien te hard, maar zien er geweldig uit als ze worden uitgebalanceerd met een subtiel patroon of een accentkleur.

Neutrale huidskleur

Neutrale huidtypes – met een mix van roze en gouden ondertonen – kunnen bijna alles dragen. Ga voor gedurfd met grimmig zwart, houd het neutraal met een tortoisepatroon of speel met een aantal leuke tinten.

Warme huidskleur

Geaccentueerd met een gouden ondertoon, zien warme huidtypes er het beste uit met even warme monturen – tortoise, bruin, rood, oranje, goud en geel. Ze zien er ook geweldig uit met de durf van zwart.

Andere overwegingen

Je hoeft je niet vast te houden aan veilige brilkleuren die aan de norm voldoen. In professionele situaties is het waarschijnlijk het beste om een ​​ingetogen bril te gebruiken, maar je zult zeker profiteren van het hebben van meer dan één paar om tussen te roteren.

Klaar om nieuwe montuurkleuren te proberen? Opticien Bosschenhoofd biedt je een grote keuze aan brillen in diverse kleuren en montuurvormen!