Categorieën
MBO algemeen

MBO

Wanneer je een MBO opleiding wilt gaan volgen, heb je ontzettend veel mogelijkheden. Dit maakt het voor vele studenten moeilijk om een keuze te maken.

Er zijn mbo-opleidingen op vier verschillende niveaus:

  • MBO Niveau 1: waar men een assistent beroepsbeoefenaar diploma kan behalen. Voor dit niveau heeft men geen startkwalificatie nodig
  • MBO Niveau 2: waar men het medewerker / basisberoepsbeoefenaar diploma kan behalen
  • MBO Niveau 3: waarna men zelfstandig medewerker / zelfstandig beroepsbeoefenaar kan worden
  • MBO Niveau 4: waarna men middenkaderfunctionaris of gespecialiseerd beroepsbeoefenaar kan worden en men toegang tot een HBO opleiding kan verkrijgen.

Men kan op niveau 1 zonder vooropleiding instromen, voor niveau 2, 3 en 4 heeft men minimaal een vmbo-diploma nodig en moet men minimaal 16 jaar zijn.

Naast het niveau kan men ook verschillende richtingen kiezen:

– MBO Cultuur en Communicatie
– MBO Samenleving en Onderwijs
– MBO Recht en Administratie
– MBO Economie en Bedrijf
– MBO Horeca en Toerisme
– MBO Gezondheid en Sport
– MBO Landbouw en Voeding
– MBO Bouw en Techniek

Bij deze verschillende richtingen zijn er weer verschillende opleidingen op verschillende niveaus te volgen. Zo kan men bijvoorbeeld in de richting ‘Samenleving en Onderwijs’ kiezen voor MBO Pedagogisch Werk 3, MBO Pedagogisch Werk 4, MBO Sociaal-cultureel werker en vele andere.

In de onderstaande tabel kun je zien in welke opleidingen het meest in trek waren bij vrouwen in 2007/2008. Hieruit kan duidelijk opgemaakt worden dat Sociaal-Pedagogisch werk het populairste was.

Bron: Wikipedia.nl

Op de onderstaande tabel zie je dat de mannen meer voor ICT en bouw kozen in 2007/2008, bekijk bijpassende ICT vacatures. Bij de mannen zijn de verschillen echter niet zo groot en liggen de aantallen dichter bij elkaar dan bij de vrouwen. Alhoewel we wel zien dat bij de mannen veel interesse is in elektrotechniek, de auto-, vlieg-, en scheepvaartindustrie, de detailhandel, de ICT en de Bouw. Met een geschikte mbo opleiding kan een student bijvoorbeeld slotenmaker worden, waarbij je naast het monteerwerk van sloten vaak ook te maken hebt met het monteren van beveiligingsinstallaties, waarbij meer elektrotechniek bij te pas komt.

bron: Wikipedia.nl
Categorieën
Algemeen

Kan ik zelf banden wisselen?

Banden wisselen is iets wat zeker bij auto’s met wat meer vermogen, zoals een Porsche, minimaal twee keer per jaar voorkomt. Zomer- en winterbanden zijn namelijk wezenlijk verschillend in constructie, materiaal en rijeigenschappen.

Waar een zomerband zorgt voor optimale grip en stabiliteit bij warme en veelal drogere omstandigheden, zorgen winterbanden voor goede afwatering, grip bij gladheid en goed contact met de weg bij koude temperaturen.

Dit verschil in band, komt vooral door een andere samenstelling van het rubber en een ander patroon van groeven op het oppervlakte van de band. Dit is namelijk specifiek toegespitst op de omstandigheden waarvoor de band gemaakt is.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor alles over Porsche banden. Of u nu liever meer grip, meer comfort of meer performance wilt, wij kunnen u altijd helpen met de juiste keuze voor uw banden.

Zelf wisselen 

In principe is het mogelijk zelf uw banden te wisselen, mits u daar de ruimte en de juiste gereedschappen voor heeft. En u zult de tweede set natuurlijk ook ergens op moeten slaan wanneer deze niet gebruikt wordt.

Wij weten echter alles over Porsche banden en kunnen u dan ook uitstekend voorlichten over zaken als bandenkeuze, onderhoud, opslag en slijtage. Iets wat zeker bij een performance-auto als een Porsche, bijzonder serieus genomen moet worden.

Laten doen 

Daarnaast verzorgen wij het hele banden traject van montage tot opslag en van uitlijnen tot vervanging. Dit neemt u eigenlijk alles over Porsche banden uit handen en zorgt ervoor dat u geen omkijken heeft naar dit toch cruciale auto-onderdeel.

En u kunt er natuurlijk op vertrouwen dat het werk professioneel uitgevoerd zal worden en uw banden onder de juiste omstandigheden opgeslagen worden wanneer de set niet op de auto zit.

Dankzij onze professionele service en kennis, kunt u met een gerust hart onderweg blijven met uw Porsche, wetende dat u altijd het juiste rubber onder de auto heeft voor alle omstandigheden.

U kunt bij ons terecht voor alles over Porsche banden, wat betekent dat ook als u vaker van banden wilt wisselen, zoals bijvoorbeeld voor het rijden op een circuit tijdens een trackday, wij u graag van dienst zullen zijn.

Categorieën
Bouw

Hoe ga je een studentenverhuizing aanpakken?

Een studentenverhuizing is heel iets anders dan iedere andere verhuizing. Natuurlijk is het in alle gevallen een kleinere dan de gemiddelde verhuizing. Het gaat immers om de bezittingen die in één studentenkamer passen. Dat is trouwens niet helemaal waar, want soms worden er ook spullen meegenomen voor een gemeenschappelijke zitkamer. Maar wat maakt zo’n studentenverhuizing nou zo bijzonder?

Laat je verhuizen

Uiteraard vind je dat je dat prima zelf kan, maar denk je daar ook zo over op de verhuisdag zelf? En hoe vergaat het je met al die situaties die zo’n studentenverhuizing toch wel tot een lastig iets maken? Niemand wordt er blij van als er iets kapot gaat of beschadigd raakt, of als een verhuizing veel langer duurt dan gepland. Zo zie je maar: er zijn genoeg redenen om ook je studentenverhuizing uit te besteden. Actie Verhuizingen is zo’n partij die dat graag doet. Het is zelfs één van hun specialiteiten.

Lastig manoeuvreren

Het lastige van een studentenverhuizing zit vaak in krapheid. Zo is de gemiddelde studentenkamer klein, erg klein zelfs. Dat betekent dus lastig manoeuvreren voor de verhuizers. Daarnaast zijn het vaak panden die het er niet makkelijker op maken. Denk bijvoorbeeld aan die smalle, steile trappen. Een krappe draai maken bij de voordeur, of boven aan de trap. En omdat studentenhuizen vaak in grote steden staan, heb je ook nog eens te maken met weinig parkeerruimte. En bedenk dat je in die grote stad niet altijd even makkelijk de weg vindt, met al die stadse drukte. Kortom: een studentenverhuizing is echt niet de makkelijkste verhuizing.

Goed voorbereid is het halve werk

Maar je kan je studentenverhuizing wel goed voorbereiden. Door te zorgen dat alles netjes staat ingepakt natuurlijk. Door een bed alvast uit elkaar te halen, en die grotere kast ook als dat kan. Actie Verhuizingen komt langs met één verhuiswagen en één chauffeur. Dus is het handig als er zowel bij vertrek als bij aankomst iemand een handje kan helpen. En dan zal je zien hoe ontzettend snel het gaat. Geen huis, geen trap, geen draai, geen kleine ruimte is die ervaren verhuizer te lastig. En als je hoort wat zo’n studentenverhuizing kost bij Actie Verhuizingen (gereduceerd studententarief!), dan ben je blij dat je die keuze hebt gemaakt.

Categorieën
Opleidingen

Is een echte Highschool net als in de film?

We kennen allemaal de beelden uit de film. Een universiteit gevestigd op een prachtig landgoed. Leerlingen in uniform, cheerleaders in Amerika, Christmas in Engeland. Maar bestaat dit alleen in de film of kan je hier zelf ook deel van uit maken?

Travelactive biedt je de mogelijkheid om zelf deel uit te maken van je filmdroom en voor een periode van enkele maanden tot een volledig schooljaar te gaan studeren op bijvoorbeeld een Highschool in Amerika. Dat zou toch geweldig zijn?

Highschool in het kort

Tijdens je verblijf in het buitenland studeer je aan de lokale High School en volg je het programma wat ter plekke aangeboden wordt. Je bent student onder de buitenlandse studenten, hebt je eigen locker, draagt hetzelfde uniform en maakt deel uit van dezelfde activiteiten. Je woont in de tijd die je aan de High School studeert bij een gastgezin. Juist hierdoor voel je je snel thuis in de nieuwe omgeving en wordt het High School leven snel jouw leven.

Een positieve invloed op je toekomst?

Tijdens je verblijf in het buitenland doe je enorm veel ervaring op. Je wordt ondergedompeld in een andere cultuur en leert een vreemde taal vloeiend spreken. Je doet veel nieuwe internationale contacten op, contacten die je ook terug in Nederland zult blijven onderhouden en die je dagelijks leven blijven verrijken. Je krijgt les in vakken die je in Nederland niet aangeboden krijgt, waardoor je kennis opdoet die je zou missen wanneer je thuisblijft. En dan is er natuurlijk de ervaring van het leven als in een filmdecor. Je zult zelf ervaren dat het leven op een buitenlandse High School meer lijkt op de films die je kent dan je had durven dromen. Travelactive heeft ervaring in het organiseren van High School studiereizen en biedt je het complete pakket aan. Van de inschrijving op een High School in het land van je keuze en het vinden van een gastgezin tot het begeleiden van je reis en het contact met je ouders. Zo wordt het studeren aan een High School een prachtige ervaring die je de rest van je leven met je mee zult dragen.

Categorieën
Bouw

Aanbouw versus uitbouw: wat zijn de verschillen

In de volksmond worden de bouwbegrippen aanbouw en uitbouw vaak in één adem genoemd en worden te pas en te onpas met elkaar verwisseld. Nochtans zit er tussen deze 2 bouwbegrippen wel degelijk een groot verschil. Om alle misverstanden uit weg te ruimen moet je wel weten wat de betekenissen zijn van aanbouw of uitbouw. Daarover in dit artikel meer.

Het begrip uitbouw

Wat verstaat men onder uitbouw? Een uitbouw woning van de Aanbouwexpert is eigenlijk het vergroten van de beschikbare ruimte van je huis. Vind je de woonruimte om te bingewatchen te klein of wil je jouw keuken verder uitbreiden? Dan wordt het misschien de hoogste tijd om de ruimte groter te maken. Wanneer je dit soort werkzaamheden wil uitvoeren, zal je de gevel deels moeten openbreken om je woonkamer van de nodige extra vierkante meters te voorzien.

Het begrip aanbouw

Een aanbouw zorgt voor een extra ruimte van je woning. Het gaat om een nieuw bouwwerk dat aan je woning wordt toegevoegd. Het gaat vaak om een tussenruimte die verbonden is met het huis door middel van een tussendeur. Een aanbouw maakt de kamer niet ruimer, maar zorgt ervoor dat je een nieuwe ruimte creëert. Dit is vaak handig om praktische redenen. Denk maar als je traplopen niet meer ziet zitten.

Het prijskaartje van een uitbouw versus aanbouw

Op het eerste gezicht gaat men ervan uit dat de uitbouw van een woning van de Aanbouw Expert het goedkoopst en meest voordelig is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Over het algemeen liggen de prijzen redelijk dicht bij elkaar in de buurt. Veel hangt uiteraard af van  welke materialen je gaat gebruiken, wat de grootte van het bouwwerk wordt, welke fundering er gelegd wordt en wat de kwaliteitseisen voor de afwerking zijn.

Een uitbouw zonder een vergunningsaanvraag

Onder bepaalde voorwaarden kan een uitbouw zonder vergunningsaanvraag worden geplaatst. Zo moet een uitbouw zonder dat je een vergunning nodig hebt, praktisch altijd op het achtererf worden geplaatst. Daarnaast moet een uitbouw zonder vergunning voldoen aan een percentage van het bebouwingsgebied. Concreet heeft het percentage te maken met de totale aanwezige oppervlakte van de tuin. Hetzelfde geldt voor vastgestelde afmetingen. Een andere bepaling is dat de uitbouw niet mag grenzen aan een monument of beschermde woning.

Categorieën
Opleidingen

Uitwisseling Mongolië: Bezichtigingen die je niet mag missen!

Er zijn allerlei verschillende plekken waar je naartoe kunt gaan voor een uitwisseling. Denk dan bijvoorbeeld aan Amerika, Japan of Mongolië. Mongolië is een land in centraal- en Oost-Azië. Ga jij op uitwisseling naar Mongolië? Dan zijn er een hoop bezichtigingen die je niet mag missen als je daar bent.

Genghis Khan Statue Complex

De eerste plek die je niet wilt missen tijdens je uitwisseling in Mongolië  is het Genghis Khan Statue Complex. Dit is een 40 meter hoog stalen standbeeld van Dzjengis Khan op een paard. Het standbeeld is symbolisch in oostelijke richting geplaatst, naar de geboorteplaats van Khan en rust op een bezoekerscentrum. Het standbeeld werd onthuld in 2008. Je vraagt jezelf misschien wel af wie Dzjengis Khan eigenlijk is. Kahn was een Mongoolse heerser en veroveraar. Dzjengis Khan verenigde de Mongoolse stammen en stichtte qua oppervlakte het grootste aaneengesloten imperium in de wereldgeschiedenis. Het is voor bezoekers mogelijk om via een trap in de nek op het hoofd van het paard te lopen, vanwaar er een panoramisch uitzicht is over het uitgestrekte Mongoolse landschap.

Migjid Janraisig Sum

Een andere prachtige plek die je niet kan missen is Migjid Janraisig Sum. Dit  is een onderdeel van het belangrijkste klooster van het land. Migjid Janraisig Sum ontsnapte aan de vernietiging van de jaren dertig en biedt een kijkje in een indrukwekkend gouden standbeeld van 26,5 m van Avalokitesvara. In het mahayana-boeddhisme is Avalokiteshvara een bodhisattva die de compassie van alle boeddha’s belichaamt. De tempel is een prachtige en belangrijke plek om te bezoeken in Mongolië waar je een mooie kijk in hun dominante religie krijg en in hun geschiedenis.

Zaisan Memorial

Het Zaisan Memorial is een gedenkteken in het zuidelijke deel van de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. Het Zaisan Memorial is ter nagedachtenis aan geallieerde Mongoolse en Sovjet-soldaten die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Het monument is gelegen op een heuvel in het zuidelijke deel van de stad en heeft een cirkelvormig herdenkingsschilderij dat scènes van vriendschap tussen de mensen van de USSR en Mongolië verbeeldt. De muurschildering toont scènes zoals de Sovjet-steun voor de onafhankelijkheidsverklaring van Mongolië in 1921. Bezoekers moeten een klim van driehonderd treden maken voordat ze het monument en de muurschildering bereiken.

Categorieën
MBO algemeen

Zelf je auto verkopen. Is dat wel zo’n goed idee?

Zelf je auto verkopen, dat klinkt eenvoudig. Maar is dat wel zo? Wellicht denk je dat je op die manier de beste prijs krijgt voor je auto. Buiten het feit dat dit niet eenvoudig is, kleven er grote nadelen aan het zelf verkopen van je auto.

Het kost veel tijd

Om je auto tegen de juiste prijs te verkopen, dien je een goede advertentie te schrijven. Vaak zal je advertentiekosten moeten betalen. Daarnaast dien je vragen van potentiële kopers te beantwoorden. Ook willen mensen je auto één of meerdere keren bezichtigen en een proefrit maken.

Mensen aan je voordeur

Potentiële kopers komen thuis langs. Laat je deze mensen zomaar met je auto op pad gaan of rijd je mee? Naar aanleiding van de bezichtiging en proefrit zullen er vragen gesteld worden over de staat van de auto, over de onderhoudshistorie en functionaliteiten van de auto. Zit je wel te wachten op al deze toestanden aan je voordeur?

Onderhandelen

Als potentiële kopers daadwerkelijk willen overgaan tot aankoop van de auto, dan willen zij onderhandelen over de prijs. Zij zullen minpunten van de auto hiervoor gebruiken. Het is lastig om onder deze omstandigheden de juiste prijs voor jouw auto te krijgen.

De koper heeft na aankoop een probleem met de auto

Ondanks het feit dat je de auto in goede staat hebt verkocht en je je uiterste best hebt gedaan om de auto goed af te leveren, ontstaat er na aankoop een probleem. De verkoper neemt hierover contact met je op. Weet je hoe dit juridisch zit? Weet je wat jouw rechten en plichten zijn en wat de rechten en plichten van de koper zijn? Hoe dan ook, het is ontzettend vervelend als de koper bij je aanklopt met een probleem.

Het kan ook anders

Heb je helemaal geen zin in al dit gedoe? RP Automotive Roosendaal doet het anders. Een auto verkopen kan namelijk veel eenvoudiger. Geen lange advertentieteksten, mensen aan je deur, lange en lastige onderhandelingen. Het enige dat je moet doen is je auto gegevens invullen, foto’s van je auto toevoegen en dat is het. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe ook jij je auto snel en eenvoudig kan verkopen, klik dan hier.

Categorieën
Opleidingen

Theateropleiding

Wanneer je ervaring op wil op een goede theateropleiding dan kun je terecht bij de vier HBO toneelscholen in Nederland. Daarvoor zul je wel eerst auditie moeten doen. Je zult je dan moeten ontwikkelen als beginnend acteur om zo goed mogelijk te starten aan deze audities. Het kan je dan ook helpen om daarvoor lessen te nemen van mensen die al professionele ervaring hebben opgedaan en die je kunnen coachen in het vak dat je graag zou willen beoefenen. Elk jaar doen er heel veel mensen auditie om toegelaten te worden op de theateropleiding, maar slechts een enkeling wordt ook daadwerkelijk aangenomen. Wanneer je dat gelukt is ben je verzekerd van een vierjarige opleiding. Met een vooropleiding kun je alvast de eerste stappen zetten richting de auditie voor de theateropleiding.

MBO theateropleiding

Naast een vooropleiding kun je ook een theateropleiding volgen op MBO niveau. De vier toneelscholen op HBO niveau zijn niet automatisch het vervolg van een opleiding op MBO niveau, maar ze bieden je wellicht wel meer kans en bagage om de audities aan te kunnen. Goede scholing vooraf is zeker geen garantie maar kan je absoluut helpen; zowel op MBO niveau als via een theatervooropleiding. Daarom is het goed om te bedenken wat het beste bij je past. Heb je misschien wat meer tijd nodig, of wil je snel leren en veel energie steken in een vooropleidingstraject, om daarna zo snel mogelijk auditie te gaan doen voor een theateropleiding op HBO niveau?

HBO toneelschool

Belangrijk is dat je heel veel oefent en speelt. Training en ervaring opdoen is van cruciaal belang om stappen te maken binnen de theaterwereld. Elke theateropleiding op HBO-niveau geeft dit aan tijdens hun voorlichtingen. Het hebben van talent is natuurlijk mooi meegenomen en belangrijk, maar een stevige portie doorzettingsvermogen is minstens zo belangrijks. Het werken in het theater is hard, veel en kost je veel energie. Je bent constant energiek bezig en je aan het inleven in andere emoties en personages. Dat vergt iets van je fysieke en mentale weerbaarheid en dat is niet iedereen gegeven. Gelukkig zijn er in Nederland vier gerenommeerde HBO-opleidingen, namelijk in Amsterdam, Maastricht, Arnhem en Utrecht

Toneelscholen

In de hoofdstad van ons land vind je de toneelschool van Amsterdam. Deze toneelschool is toonaangevend  en zorgt samen met de andere toneelopleidingen voor elk jaar weer een nieuwe lichting topacteurs. Vanuit de theateropleiding die er wordt aangeboden stromen er jaarlijks meerdere acteurs door naar deze toneelschool. Het is zeker niet zo dat er alleen maar acteurs naar deze toneelschool doorstromen. Ook in Maastricht, Utrecht en Arnhem zijn er al velen aangenomen. Via de opleidingen op deze scholen wordt je klaargestoomd voor het echte werk. Die ene acteur in de rol in je favoriete toneelstuk wil jij straks gaan spelen. Met de opleiding kun je grote stappen gaan zetten naar dit doel. De professionals in deze theateropleiding gaan met je aan de slag in aspecten als inlevingsvermogen, lef, spelinzicht en verbeeldingskracht. Je zult jezelf verbazen met wat je allemaal kan doen met een dosis talent en het doorzettingsvermogen dat je leert bij de Vooropleiding Theater Amsterdam.

Categorieën
Algemeen

Werken in online marketing

Wil je een echte leuke en uitdagende baan te pakken krijgen? Richt je dan eens op de
mogelijkheden om in de marketing te werken. Een online marketing bureau in Meppel
benaderen kan dan bijvoorbeeld een goed idee zijn. Het is leuk om te werken met websites
en zoekmachines. Je helpt dan mensen met een website om meer uit hun mogelijkheden te halen. Daardoor kan je dus ook heel veel eer uit je werk halen. Dat is natuurlijk ook een
belangrijke zaak om plezier te houden in je werk. Bovendien is er nog veel meer dat
interessant is.

Aan de slag met social media

Wanneer je aan de slag gaat in de online marketing, dan zal je ook veel met social media te
maken hebben. Dat is dus ook nog eens een leuke bezigheid. Waar je dan ook nog eens voor betaald wordt. Een social media marketing bureau houdt zich bijvoorbeeld met de ads op de verschillende social media bezig. Daar is namelijk voor ondernemers wel heel veel te winnen. Het is wel heel belangrijk om er zeker van te zijn dat de advertenties op de juiste manier worden aangepakt. Dat is wat het juist ook zo uitdagend maakt.

Een echte specialist worden

Wanneer je gaat werken in de online marketing, dan is het ook goed om een echt
specialisme op te zoeken. Daardoor kan je je kansen op succes ook flink vergroten. Dat doe
je bijvoorbeeld door je op zoekmachines te richten. Een SEO specialist inhuren wordt
tegenwoordig eigenlijk door vrijwel elk bedrijf gedaan. In dat opzicht is het dus ook zeker
aantrekkelijk om daar ook voor je kansen in te gaan. Wanneer jij alle ins en outs kent van de zoekmachines, dan kan je daar veel ondernemers mee helpen. Dat is dus zeker ook wat je graag wilt.

Leren van de toppers

Wanneer je aan de slag gaat in de online marketing, dan kijk je natuurlijk niet alleen maar
naar wat je op je opleiding leert. Het is ook goed om te leren van de toppers in deze
branche. Wat doen zij waardoor zij zoveel gevraagd worden om bedrijven te helpen? Een
voorbeeld hiervan is Google Partner GMUonline. Het is interessant om te zien wat ervoor
nodig is om deze mogelijkheden te kunnen benutten. Alle reden om je daar dus ook eens op te richten. Mogelijk kan je hier dan ook nog heel veel van leren voor jouw toekomst.

Categorieën
Algemeen

Zo vind je de beste freelance opdrachten

Wil jij aan de slag met freelance opdrachten? Dan is het goed om jezelf voor te bereiden op de sollicitaties. Als freelancer is het namelijk niet altijd eenvoudig om een baan te vinden. Tegelijkertijd zijn er steeds meer bedrijven die overstappen op freelancers voor bepaalde werkzaamheden. Ze moeten immers niet weer steeds nieuwe opdrachten te zoeken voor iemand in loondienst, maar geven aan dat iemand tijdelijk wordt aangenomen. Een van de websites waar je deze opdrachten kunt gaan vinden is Between. Maar wat is er allemaal mogelijk? Onderstaande informatie laat het jou allemaal zien. 

De freelance opdrachten geven vrijheid 

Freelance opdrachten zijn overal te vinden, maar ze zijn lang niet allemaal hetzelfde. Bij iedere sector worden er immers andere opdrachten aangegeven en ze kunnen ook in verschillende werktijden ingedeeld worden. Je hoeft namelijk niet voor langere tijd bij een werkgever aan de slag te gaan. Zo ben je voorzien van alle vrijheid. De vrijheid zit hem voornamelijk in het indelen van jouw eigen werktijden. Tenminste, als je de opdrachten allemaal vanuit huis uit kunt gaan voeren. Als je als freelancer op kantoor moet verschijnen, zit je immers wel aan de tijden van het bedrijf vast. 

Zoeken op sector en werktijden  

Je moet dan wel gaan kijken naar de beste manier van het vinden van de freelance opdrachten. De opdrachten kun je daarom het beste op de gewenste sector gaan vinden. Hiervoor selecteer je de sector waarin je werkzaam bent geweest of waarin je wilt gaan werken. Van hieruit zie je een lijst met alleen deze opdrachten verschijnen. Ook geef je aan of je een tijdelijke opdracht zoekt of juist tijdelijk fulltime bij een bedrijf aan de slag wilt gaan. De lijst wordt hierdoor alleen maar korter en kan jou helpen aan de geschikte baan. 

De dagen dat je gaat werken bepalen

Bij veel vacaturewebsites kun je ook nog aangeven of je voornamelijk overdag, ’s avonds of in het weekend wilt gaan werken. Bij fulltime kun je er bijna altijd vanuit gaan dat het op werkdagen is. Er zijn echter freelance opdrachten waarbij staat dat je ook beschikbaar moet zijn voor een of meerdere dagen in het weekend of op regelmatige basis in de avonduren. Zo bepaal je al wanneer je gaat werken of dat je toch naar andere opdrachten moet gaan kijken voor jouw tijdelijke of langdurige opdrachten. De weg naar een beter salaris begint dus bij jezelf. 

Alle gegevens doorgeven aan jouw toekomstige werkgever 

Wanneer je de freelance opdrachten gevonden hebt die bij jou passen, dan moet je beginnen met solliciteren. Dit kan gewoon via de vacaturewebsite zelf. Hier vind je namelijk een formulier dat ingevuld moet worden. Dit formulier bestaat uit jouw persoonsgegevens, maar ook een motivatiebrief en de mogelijkheid om jouw CV door te geven. Jouw toekomstige werkgever wil immers al weten hoeveel ervaring je hebt voor je daar aan de slag gaat. Op basis hiervan wordt namelijk al een eerste selectie gemaakt in de lijst met sollicitanten voor de gesprekken. 

Freelance opdrachten vind je bij Between!

Categorieën
Bouw

Belangrijke aandachtspunten bij het werken als uitzendkracht

Werken als uitzendkracht heel verschillende voordelen! Maar ook dingen waar je op moet letten natuurlijk! Die zetten we vandaag voor jou op een rijtje!

Als uitzendkracht heb je recht op hetzelfde salaris

Je denkt waarschijnlijk als je net begint als uitzendkracht dat je niet het zelfde gaat verdienen als vaste werknemers. Maar dat is dus wel zo! Dit heeft als technische term: de inlonersbeloning. Uiteindelijk kan het alsnog zo zijn dat iemand die in vaste dienst is alsnog meer verdient dan jij maar dat komt dan door ervaring en skills. Niet omdat jij een uitzendkracht bent. 

Je hebt recht op toeslagen!

Als uitzendkracht heb jij recht op de toeslagen die elke andere vaste werknemer normaal ook zou krijgen. Al is dat een reiskostenvergoeding tot overwerkuren. Mits dit normaal is bij het bedrijf waar je werkt heb jij daar ook gewoon recht op! Lees daarom ook de arbeidsvoorwaarden goed door voordat je tekent. Daar staan belangrijke dingen in die handig zijn om te weten. 

Als uitzendkracht heb je dezelfde vakanties en vrije dagen als de rest

Als uitzendkracht heb je inderdaad dezelfde vakanties en vrije dagen als de rest van de vaste werknemers. Ook met vrije dagen opnemen geld dit. Dus als je een keer een lang weekend wilt, kan dit! Laat dat wel even weten natuurlijk.

Er komen steeds meer uitzendkrachten

De uitzendkrachtenmarkt groeit enorm! Daarom worden ze ook steeds meer gewaardeerd en op prijs gesteld. Tegenwoordig worden uitzendkrachten echt behandelt als normale werknemers en krijgen heel vaak al heel snel een contract aangeboden. Het blijkt ook dat een uitzendkracht gemiddeld evenveel uren maakt als een vaste werknemer. 

Het uitzendbureau staat voor je klaar

Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat je baas je geen vakantie wil geven terwijl de andere werknemers dat wel mogen. Staat het uitzendbureau altijd nog voor je klaar. Officieel ben je bij het uitzendbureau in dienst dus die kunnen je daar altijd bij helpen! 

Hoe kom ik in contact met een uitzendbureau

Wil je gaan werken als professional of juist als een rookie? Het kan allemaal. Vakmasters kan je opleiden tot professional in elk vakgebied. En je daarbij nog voorzien van een baan ook!