image Wanneer is het handig om een dakdekker in te schakelen? image Je vakantiehuis leuk inrichten, zo doe je dat

  Een huis kopen in 2023, hoe ga je het doen?

  Nu alles steeds duurder wordt, is het voor een steeds grotere groep Nederlanders niet mogelijk om een huis te kopen. Maar hoe zorg jij er in 2023 voor dat jij wél een huis gekocht krijgt? Denk er bijvoorbeeld aan om een kluswoning te kopen en het huis grotendeels zelf te verbouwen! Je kunt een container huren bij Renewi en direct starten met verbouwen, door het overgrote deel van de werkzaamheden zelf te doen bespaar je een hoop kosten. 

  Begin vroeg met sparen

  Je hebt steeds meer eigen geld nodig om een huis te kunnen kopen. Begin daarom op vroege leeftijd al met sparen. Op deze manier ben je niet genoodzaakt om al het geleende geld te investeren in een woning. Je kunt ook een deel van het budget gebruiken voor de verbouwing. Wanneer je beschikt over eigen geld kun je een nét iets grotere woning kopen of heb je meer budget voor een eventuele verbouwing. 

  Ben niet bang om je handen vuil te maken

  Zowel spreekwoordelijk als echt, ben niet bang om je handen vuil te maken en zelfstandig wat werk te verzetten. Maar ben ook niet bang om eens wat overuren te maken op je baan of zelfstandig een extra klus aan te nemen. Op deze manier bespaar je geld maar verdien je ook meer. Met beide manieren gecombineerd houd je maandelijks meer geld over, kun je meer sparen en heb je dus meer mogelijkheden als het aankomt op het aankopen en verbouwen van een woning.

  Leef zuinig en bewust

  Een groot deel van de Nederlandse bevolking leeft van maand tot maand. Er wordt enorm veel geld uitgegeven aan eenvoudige maaltijden, terwijl je voor een fractie van de maandelijkse uitgaven, iedere avond een verse maaltijd op tafel kunt zetten. Wanneer je in een buitenwijk of dorp woont heb je ook nog de mogelijkheid om je eigen voedsel te verbouwen. Daarnaast zijn er in dorpen buitenaf vaak lokale boeren en kwekers die een deel van de oogst aan huis verkopen. Hier kun je verse groente, vlees, eieren en melk kopen voor een goedkoop prijsje. Pak de fiets en ga op zoek naar verse deals!

  Op deze manieren kun je het realiseren om een hoop geld te besparen maar ook wat extra geld te verdienen. Doe je ding voor langere tijd? Dan is het hopelijk voor jou in de toekomst mogelijk om een eigen huis te kopen.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category