Een kamersteiger of rolsteiger? image De timmermannen van nu

  Tips voor het oplossen van printerproblemen

  Iedereen komt er waarschijnlijk wel met in aanraking. Je printer heeft problemen met het papier. Hij print niet op het moment dat je hem het hardst nodig hebt. Het gebeurd bij alle printers of het nu een kleurenlaserprinter is of een zwart wit printer is. Hoewel het soms erg verleidelijk is om de printer een paar tikken te verkopen is dit niet altijd een verstandig idee.

  Het papier loopt vast

  Wanneer de toevoer van het papier niet goed verloopt, dan loopt het papier vast. Als het apparaat dit probleem niet kan vinden, gaat het door totdat het papier verkreukeld wordt en vastzit. In sommige gevallen geeft de printer zelf aan wat er dan moet gebeuren. Indien dit niet het geval is, dan is het verstandig om de printer uit te zetten en het vastgelopen papier te verwijderen. Wanneer je een laserprinter hebt moet je wel een paar tellen wachten voordat je aan de printer gaat zitten. Het kan namelijk zeer warm zijn.

  Maak alles open van de printer wat open kan

  Wanneer je niet goed kan zien wat het papier blokkeert, start dan met de printer kleppen te openen. Wie weet is het mogelijk om van daaruit te zien wat het papier blokkeert en wellicht kun je het gelijk verwijderen. Als dit geval is zorg dan dat je kracht geeft, maar wel redelijk traag uit het apparaat haalt. Als je het te snel wilt doen, zal het papier gewoon scheuren en dit maakt de klus alleen maar moeilijker. Als dit gelukt is probeer dan ook alle kleine propjes weg te halen. Zodra alles verwijderd is kun je alle kleppen weer dicht doen en de printer aanzetten.

  Hoe zorg ik dat dit probleem zich niet voordoet?

  Om te voorkomen dat dit probleem zich voordoet, controleer dan of je altijd hetzelfde soort papier plaatst in de printer. Het mag namelijk niet te dik zijn en daarnaast moet het van een bepaalde kwaliteit zijn, die door de printer is voorgeschreven. Ook het plaatsen van teveel papier in de papierlade kan printerproblemen veroorzaken.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category