image Leer werken in de online marketingwereld met deze cursussen  image Is het handig om je houten deur te renoveren?

  Besparen op gas: hoe doe ik dat?

  De gasprijzen rijzen de pan uit en er zit niks anders op dan te besparen op de grootste boosdoener: de verwarming. In dit artikel lees je hoe jij kunt besparen op de gasrekening en het toch lekker warm kunt hebben.

  Elektrisch verwarmen

  Tegenwoordig kun je door middel van infrarood panelen je huis elektrisch verwarmen. De panelen kunnen zowel in het plafond als in een decoratiestuk zoals een schilderij worden geïnstalleerd en ze zijn in elke ruimte te plaatsen. Een infraroodkachel kopen bij infraroodpaneel.nl kan heel voordelig en ook het installeren is makkelijk zelf te doen. Een ander voordeel van infrarood panelen is dat ze een laag energieverbruik hebben en je ze kunt aansluiten op zonnepanelen. 

  Budget isolatiemateriaal

  Een andere manier om te besparen op gas en elektriciteit, is door isolatiemateriaal te kopen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn; zo kun je tochtstrips aanbrengen op alle ramen en kieren. Daarnaast kun je gaten in muren dicht maken met kit en doe je er goed aan om een tochtstopper voor de deur te liggen. Ook kun je radiatorfolie aanschaffen; dit voorkomt dat de warmte snel het huis verlaat. Vergeet ook zeker de gordijnen niet: doe ze open wanneer de zon schijnt en warm je huis op een natuurlijke wijze op.

  Kaarsjes en dikke sokken

  Wist je dat je jouw huis ook kunt verwarmen door kaarsen aan te steken? In principe werkt dit hetzelfde als bij een houtkachel, want vuur geeft warmte af. Kaarsen geven uiteraard in mindere mate warmte af dan een open haard, maar door veel kaarsen aan te steken zul je merken dat het toch aangenamer wordt in huis. Trek een warme winter trui en dikke sokken aan, kruip weg onder een dekentje en geniet van je favoriete Netflix serie bij kaarslicht.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category