image Hoe houd je jouw extensions mooi in de zomer?  image Zo zorg je ervoor dat jouw Mercedes nog net even wat mooier wordt!

  Wat is doorslaand vocht en wat zijn de oorzaken hiervan?

  Het komt wel eens voor dat mensen last hebben van doorslaand vocht in hun woning en dat is erg vervelend. De muren worden hier vaak door aangetast en dat kan voor duizenden euro’s aan schade zorgen. Doorslaand vocht komt alleen voor in gemetselde muren zoals de muren van je woning, garage of kelder. Dat heeft ermee te maken dat gemetselde muren vaak niet waterdicht zijn en ook niet afgewerkt worden. 

  Beschadigde muren

  De meeste mensen die last hebben van doorslaand vocht in huis, wonen in oudere woningen. Dat dit mogelijk is, heeft ermee te maken dat de muren van de woning beschadigd zijn. Dit kan ouderdom zijn, maar ook kan dit veroorzaakt worden door achterstallig of slecht onderhoud. Wanneer een muur beschadigd is ontstaan er scheuren en gaten in de muur. Het is dan ook vrij logisch dat vocht zijn kans dan kan grijpen. Mocht dit het probleem zijn, dan is het dus ook nodig om de muren van je woning weer te repareren. Het oplossen van alleen het vocht is een tijdelijke oplossing.

  Kozijnen of ramen zijn niet goed bevestigd

  Het komt ook wel eens voor dat er bij het bouwen van een nieuwe woning een fout wordt gemaakt bij het bevestigen van ramen en kozijnen. Dat is natuurlijk erg vervelend, want het gevolg hiervan is dat er vocht in je woning terecht komen en daar ook schade aanricht. Wanneer kozijnen en ramen in een woning geplaatst wordt, is het altijd nodig om de randen goed af te dichten, want anders kan vocht binnen in je woning komen. Dit probleem kan dus alleen opgelost worden door de ramen of kozijnen opnieuw te plaatsen, maar ook kan dit door de gleuven en gaten dicht te maken. 

  Wie kan dit probleem oplossen?

  Wanneer je last hebt van vochtproblemen, dan is het belangrijk om het probleem niet zelf proberen op te lossen. Dat heeft ermee te maken dat het oplossen en het opsporen van een vochtprobleem erg lastig is. Je kunt er daarom het beste voor kiezen om een expert op het gebied van vochtproblemen in te schakelen. Voor zo’n persoon is het vrij eenvoudig om het vochtprobleem op te sporen en ook op te lossen. Wil je in contact komen met zo’n expert? Dan is het aan te raden om de website van een expert te bezoeken.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category