image Waarom kan mijn kind zich niet goed concentreren? image De mooiste kleurentrends voor brillen

  Gestopt met je studie, wat nu?

  Je bent vroegtijdig gestopt met je studie, maar wat ga je nu doen? Het doorhakken van de definitieve beslissing was waarschijnlijk niet makkelijk en je bent iets langer doorgegaan dan eigenlijk goed voor je is. Ook is het waarschijnlijk moeilijk geweest om tegen je ouders te vertellen, maar je bent nu eindelijk gestopt. Nu je moet wachten tot het volgende studiejaar heb je een hoop tijd die je zelf kunt invullen, maar hoe? Ga jij aan de slag binnen de kantoor beveiliging of neem je de tijd om aan jezelf te werken?

  Aan het werk

  Een van de opmerkingen van je ouders had waarschijnlijk met werken te maken, ‘je gaat niet stilzitten hoor’. Ga werken bij Seris of een ander bedrijf in Nederland. Er is momenteel een enorme en groeiende vraag naar personeel, het vinden van een geschikte baan dichtbij huis zou dus makkelijker zijn dan verwacht. Maar wat als je niet kunt gaan werken? Hebben onderliggende fysieke of mentale problemen ervoor gezorgd dat je moest stoppen met studeren?

  Werken maar dan aan jezelf

  Waar veel ouders hopen dat hun kinderen gaan werken tijdens een tussenjaar is het vaak belangrijker dat ze eerst aan zichzelf werken. Ga naar de huisarts of begin een traject met een psycholoog wanneer dat nodig is, zorg voor voldoende ritme en structuur. Een bijbaan kan voldoende structuur bieden maar het is belangrijk dat je genoeg tijd beschikbaar hebt om jezelf te ontwikkelen en erachter te komen welke studie je volgend jaar wilt gaan volgen. Neem een abonnement bij een sportschool of andere vereniging en kom in contact met nieuwe mensen. 

  Reizen en ontdekken

  Je kunt deze tijd gebruiken om te reizen en de wereld te ontdekken, geef jezelf op voor een Au Pairs programma en wie weet zit jij binnenkort in de Verenigde Staten, Canada of Ijsland. Het deelnemen aan zo’n programma kan grote voordelen hebben, je wordt een stuk zelfstandiger, leert met verantwoordelijkheden omgaan en maakt kennis met nieuwe culturen. Zo kom je erachter dat een grote groep mensen radicaal anders denkt dan wij gewend zijn in deze westerse cultuur.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category