image Waarom werken via een uitzendbureau? image Solliciteren op ict vacatures?

  Wanneer is het slim om te kiezen voor scriptiebegeleiding?

  Bij het maken van een scriptie kiezen de meeste studenten er altijd nog voor om deze zelfstandig te schrijven. Natuurlijk met hulp van de begeleider zelf en van mensen in de direct omgeving, maar wordt een externe scriptiebegeleider lang niet altijd opgezocht. In welke situaties is het slim om dit wel te doen?

  • Slechte planning, structuur en last van stress
  • Eigen begeleider lastig bereikbaar of weinig tijd
  • Je gaat voor een herkansing

  Slecht met planningen, structuur houden of relatief snel last van stress

  Indien je iemand bent die geen held is in het maken van een duidelijke planning en je daaraan te houden dan ben je niet de enige student. Veel studenten willen snel iets afronden en daarom wordt er onvoldoende tijd in de planning gestoken. Dit zorgt voor onvoldoende structuur in zowel de werkwijze als in het uiteindelijke verslag. 

  Ben jij ook nog iemand die redelijk snel last kan krijgen van stress? Schakel dan iemand in die expert op dit gebied is en je direct meer structuur en minder stress kan geven. Het zal een aanzienlijk effect hebben op het eindresultaat van je verslag. 

  Jouw begeleider reageert vaak laat of heeft weinig tijd

  Hoewel de begeleider vanuit school er voor is om ondersteuning te bieden, gebeurt het in de praktijk nog erg vaak dat leraren druk zijn, moeilijk bereikbaar zijn en weinig of onvoldoende tijd hebben. Professionele feedback en adviezen zijn onmisbaar bij het maken van jouw verslag en het is belangrijk om zelf te touwtjes in handen te houden. 

  Ook in zo’n dergelijke situatie kan het dan slim zijn om toch te kiezen voor een externe scriptiebegeleider, zodat je altijd weet dat je op tijd feedback krijgt en het ook bruikbare adviezen zijn. Een professionele externe scriptiebegeleider is erin getraind om de adviezen te geven die helemaal aansluiten op jouw situatie. De scriptiebegeleider hoef je natuurlijk niet altijd de gehele periode in te schakelen, maar je kunt er ook voor kiezen om incidenteel extra hulp in te schakelen.

  Je scriptie is afgekeurd

  Wanneer je scriptie is afgekeurd en je een herkansing moet inleveren dan levert dat vaak meteen veel stress op. Ook wil je niet dat je herkansing wordt afgekeurd omdat dat ervoor kan zorgen dat je een jaar vertraging oploopt. In zo’n situatie wil je het zekere voor het onzekere nemen en er alles aan doen om je herkansing zonder problemen te halen. Ook in zo’n situatie kan het zeer lonend zijn om iemand erbij in te schakelen die precies kan zien waarom je scriptie in eerste instantie is afgekeurd en wat er gedaan moet worden om de herkansing te laten slagen.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category