image Wanneer is het slim om te kiezen voor scriptiebegeleiding? image Belangrijke aandachtspunten bij het werken als uitzendkracht

  Solliciteren op ict vacatures?

  Werken in de ict-wereld. Lijkt het je wat? De afgelopen jaren heb je vast al vaker in het nieuws gezien dat er enorme tekorten zijn aan ict’ers. Veel bedrijven hebben moeite technici te vinden en omscholen binnen de organisatie werkt vaak niet. Terwijl bedrijven het wel  steeds vaker aanbieden. Wil jij solliciteren op een ict vacature en direct een goede kans maken? Schrijf je dan in bij Vakmasters en bekijk de vaardigheden en competenties die we hieronder nog verder uitleggen. 

  Wat doen bedrijven om aan ict’ers te komen?

  Bij veel bedrijven blijven de ict vacatures open. Er is gewoonweg niemand die deze ict vacature kan vervullen. Vandaar dat bedrijven zich ook steeds vaker melden bij uitzendbureaus met de vraag naar ict’ers. Maar ook uitzendbureaus beschikken zelden over ict’ers, omdat die vrijwel overal terecht kunnen en zich niet massaal inschrijven bij uitzendbureaus. 

  Leer de basis

  Heb jij ict opleiding gevolgd en wil je toch graag solliciteren op een functie in de ict? Zorg er dan in ieder geval voor de je basis beheerst. Vaak wanneer je de basis beheert zijn er bedrijven die wel willen investeren van je een ict specialist te maken. 

  Microsoft windows 2016

  Dit certificaat is het nieuwste binnen werknemers binnen de ict en technische branche. Wees slim en volg daar training of cursussen in. Met dit certificaat kun je al aantonen dat je al een heleboel vaardigheden hebt, waarna veel bedrijven op zoek zijn. Denk hierbij aan functies zoals systeem- of netwerkbeheerder.

  Wees communicatief sterk

  Dat je de basiscompetenties moet hebben, dat snap iedereen wel. Maar in dit beroep is communiceren ook van groot belang. Net als samenwerken met collega’s. Dat hoort ook bij het beroep ict’er. Dus wanneer je op een ict vacature solliciteert, zorg er dan voor dat je de juiste kwalificaties, communicatieve vaardigheden  hebt en zelfstandig te werk kan gaan. 

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category