image Belangrijke aandachtspunten bij het werken als uitzendkracht image Werken in online marketing

  Zo vind je de beste freelance opdrachten

  Wil jij aan de slag met freelance opdrachten? Dan is het goed om jezelf voor te bereiden op de sollicitaties. Als freelancer is het namelijk niet altijd eenvoudig om een baan te vinden. Tegelijkertijd zijn er steeds meer bedrijven die overstappen op freelancers voor bepaalde werkzaamheden. Ze moeten immers niet weer steeds nieuwe opdrachten te zoeken voor iemand in loondienst, maar geven aan dat iemand tijdelijk wordt aangenomen. Een van de websites waar je deze opdrachten kunt gaan vinden is Between. Maar wat is er allemaal mogelijk? Onderstaande informatie laat het jou allemaal zien. 

  De freelance opdrachten geven vrijheid 

  Freelance opdrachten zijn overal te vinden, maar ze zijn lang niet allemaal hetzelfde. Bij iedere sector worden er immers andere opdrachten aangegeven en ze kunnen ook in verschillende werktijden ingedeeld worden. Je hoeft namelijk niet voor langere tijd bij een werkgever aan de slag te gaan. Zo ben je voorzien van alle vrijheid. De vrijheid zit hem voornamelijk in het indelen van jouw eigen werktijden. Tenminste, als je de opdrachten allemaal vanuit huis uit kunt gaan voeren. Als je als freelancer op kantoor moet verschijnen, zit je immers wel aan de tijden van het bedrijf vast. 

  Zoeken op sector en werktijden  

  Je moet dan wel gaan kijken naar de beste manier van het vinden van de freelance opdrachten. De opdrachten kun je daarom het beste op de gewenste sector gaan vinden. Hiervoor selecteer je de sector waarin je werkzaam bent geweest of waarin je wilt gaan werken. Van hieruit zie je een lijst met alleen deze opdrachten verschijnen. Ook geef je aan of je een tijdelijke opdracht zoekt of juist tijdelijk fulltime bij een bedrijf aan de slag wilt gaan. De lijst wordt hierdoor alleen maar korter en kan jou helpen aan de geschikte baan. 

  De dagen dat je gaat werken bepalen

  Bij veel vacaturewebsites kun je ook nog aangeven of je voornamelijk overdag, ’s avonds of in het weekend wilt gaan werken. Bij fulltime kun je er bijna altijd vanuit gaan dat het op werkdagen is. Er zijn echter freelance opdrachten waarbij staat dat je ook beschikbaar moet zijn voor een of meerdere dagen in het weekend of op regelmatige basis in de avonduren. Zo bepaal je al wanneer je gaat werken of dat je toch naar andere opdrachten moet gaan kijken voor jouw tijdelijke of langdurige opdrachten. De weg naar een beter salaris begint dus bij jezelf. 

  Alle gegevens doorgeven aan jouw toekomstige werkgever 

  Wanneer je de freelance opdrachten gevonden hebt die bij jou passen, dan moet je beginnen met solliciteren. Dit kan gewoon via de vacaturewebsite zelf. Hier vind je namelijk een formulier dat ingevuld moet worden. Dit formulier bestaat uit jouw persoonsgegevens, maar ook een motivatiebrief en de mogelijkheid om jouw CV door te geven. Jouw toekomstige werkgever wil immers al weten hoeveel ervaring je hebt voor je daar aan de slag gaat. Op basis hiervan wordt namelijk al een eerste selectie gemaakt in de lijst met sollicitanten voor de gesprekken. 

  Freelance opdrachten vind je bij Between!

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category