image Solliciteren op ict vacatures? image Zo vind je de beste freelance opdrachten

  Belangrijke aandachtspunten bij het werken als uitzendkracht

  Werken als uitzendkracht heel verschillende voordelen! Maar ook dingen waar je op moet letten natuurlijk! Die zetten we vandaag voor jou op een rijtje!

  Als uitzendkracht heb je recht op hetzelfde salaris

  Je denkt waarschijnlijk als je net begint als uitzendkracht dat je niet het zelfde gaat verdienen als vaste werknemers. Maar dat is dus wel zo! Dit heeft als technische term: de inlonersbeloning. Uiteindelijk kan het alsnog zo zijn dat iemand die in vaste dienst is alsnog meer verdient dan jij maar dat komt dan door ervaring en skills. Niet omdat jij een uitzendkracht bent. 

  Je hebt recht op toeslagen!

  Als uitzendkracht heb jij recht op de toeslagen die elke andere vaste werknemer normaal ook zou krijgen. Al is dat een reiskostenvergoeding tot overwerkuren. Mits dit normaal is bij het bedrijf waar je werkt heb jij daar ook gewoon recht op! Lees daarom ook de arbeidsvoorwaarden goed door voordat je tekent. Daar staan belangrijke dingen in die handig zijn om te weten. 

  Als uitzendkracht heb je dezelfde vakanties en vrije dagen als de rest

  Als uitzendkracht heb je inderdaad dezelfde vakanties en vrije dagen als de rest van de vaste werknemers. Ook met vrije dagen opnemen geld dit. Dus als je een keer een lang weekend wilt, kan dit! Laat dat wel even weten natuurlijk.

  Er komen steeds meer uitzendkrachten

  De uitzendkrachtenmarkt groeit enorm! Daarom worden ze ook steeds meer gewaardeerd en op prijs gesteld. Tegenwoordig worden uitzendkrachten echt behandelt als normale werknemers en krijgen heel vaak al heel snel een contract aangeboden. Het blijkt ook dat een uitzendkracht gemiddeld evenveel uren maakt als een vaste werknemer. 

  Het uitzendbureau staat voor je klaar

  Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat je baas je geen vakantie wil geven terwijl de andere werknemers dat wel mogen. Staat het uitzendbureau altijd nog voor je klaar. Officieel ben je bij het uitzendbureau in dienst dus die kunnen je daar altijd bij helpen! 

  Hoe kom ik in contact met een uitzendbureau

  Wil je gaan werken als professional of juist als een rookie? Het kan allemaal. Vakmasters kan je opleiden tot professional in elk vakgebied. En je daarbij nog voorzien van een baan ook! 

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category