image Ondernemersrecht, wat is het en wat komt er allemaal bij kijken? image Heeft de groene beukenhaag veel onderhoud nodig

  De beste dakbedekking voor een plat dak

  Is je platte dak toe aan vervangen van de dakbedekking? Dan wil je natuurlijk weten wat de beste keuze is voor dakbedekking op je plat dak. Er zijn verschillende mogelijkheden en hier zitten allerlei voordelen en nadelen aan verbonden. In dit artikel lichten we een aantal mogelijkheden toe en vertellen we je wat de voordelen zijn van deze soorten dakbedekkingen.

  EPDM dakbedekking

  EPDM dakbedekking bestaat uit Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Deze dakbedekking wordt gemaakt van een synthetisch rubber van aardolie. EPDM dakbedekking kan koud verwerkt worden, door het te lijmen. EPDM is bestand tegen bijna alle stoffen en belasting. De enige uitzondering is chloor. Een groot voordeel van EPDM is dat het vrijwel naadloos kan worden aangebracht op je dak. Daarnaast kan EPDM dakbedekking ongeveer 40 jaar meegaan, wat meer is dan andere soorten dakbedekking voor platte daken. Ben je op zoek naar een dakdekker voor EPDM-dakbedekking in Breda? Dan kun je terecht bij MVH Dakwerken.

  Bitumen dakbedekking

  Bitumen dakbedekking bestaat ook uit aardolie en is gecombineerd met glasvlies of polyester. Er zijn twee belangrijke soorten bitumen dakbedekking: SBS bitumen en APP bitumen. SBS bitumen wordt gemaakt op basis van elastomeren, terwijl APP bitumen een kunststof op basis van plastomeren is. Het verschil tussen deze twee soorten bitumen dakbedekking, is dat APP bitumen minder elastisch is dan SBS. APP is wel zeer geschikt voor daken die amper krimpen of uitzetten. APP bitumen is dan weer beter bestand tegen UV-stralen en zeer warme of koude temperaturen.

  PVC

  PVC dakbedekking bestaat uit Poly Vinyl Chloride, wat een kunststof is. Met PVC is je dak waterdicht en heb je niet veel onderhoud nodig. Daarnaast gaat PVC tot wel 40 jaar mee, mits het goed verzorgd wordt. Bij het plaatsen van PVC dakbedekkingen wordt er gebruik gemaakt van lijm en een mechanische föhn. Door de hete lucht van de föhn, zorg je ervoor dat de PVC dakbedekking goed vast zit. PVC is daarnaast ook goed bestand tegen UV-straling en het materiaal is milieuvriendelijk en recyclebaar. Een nadeel van PVC dakbedekking, is dat de weekmakers langzaam verouderen. Hierdoor wordt het dak steeds minder flexibel.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category