image Uitwisseling Mongolië: Bezichtigingen die je niet mag missen! image Is een echte Highschool net als in de film?

    Aanbouw versus uitbouw: wat zijn de verschillen

    In de volksmond worden de bouwbegrippen aanbouw en uitbouw vaak in één adem genoemd en worden te pas en te onpas met elkaar verwisseld. Nochtans zit er tussen deze 2 bouwbegrippen wel degelijk een groot verschil. Om alle misverstanden uit weg te ruimen moet je wel weten wat de betekenissen zijn van aanbouw of uitbouw. Daarover in dit artikel meer.

    Het begrip uitbouw

    Wat verstaat men onder uitbouw? Een uitbouw woning van de Aanbouwexpert is eigenlijk het vergroten van de beschikbare ruimte van je huis. Vind je de woonruimte om te bingewatchen te klein of wil je jouw keuken verder uitbreiden? Dan wordt het misschien de hoogste tijd om de ruimte groter te maken. Wanneer je dit soort werkzaamheden wil uitvoeren, zal je de gevel deels moeten openbreken om je woonkamer van de nodige extra vierkante meters te voorzien.

    Het begrip aanbouw

    Een aanbouw zorgt voor een extra ruimte van je woning. Het gaat om een nieuw bouwwerk dat aan je woning wordt toegevoegd. Het gaat vaak om een tussenruimte die verbonden is met het huis door middel van een tussendeur. Een aanbouw maakt de kamer niet ruimer, maar zorgt ervoor dat je een nieuwe ruimte creëert. Dit is vaak handig om praktische redenen. Denk maar als je traplopen niet meer ziet zitten.

    Het prijskaartje van een uitbouw versus aanbouw

    Op het eerste gezicht gaat men ervan uit dat de uitbouw van een woning van de Aanbouw Expert het goedkoopst en meest voordelig is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Over het algemeen liggen de prijzen redelijk dicht bij elkaar in de buurt. Veel hangt uiteraard af van  welke materialen je gaat gebruiken, wat de grootte van het bouwwerk wordt, welke fundering er gelegd wordt en wat de kwaliteitseisen voor de afwerking zijn.

    Een uitbouw zonder een vergunningsaanvraag

    Onder bepaalde voorwaarden kan een uitbouw zonder vergunningsaanvraag worden geplaatst. Zo moet een uitbouw zonder dat je een vergunning nodig hebt, praktisch altijd op het achtererf worden geplaatst. Daarnaast moet een uitbouw zonder vergunning voldoen aan een percentage van het bebouwingsgebied. Concreet heeft het percentage te maken met de totale aanwezige oppervlakte van de tuin. Hetzelfde geldt voor vastgestelde afmetingen. Een andere bepaling is dat de uitbouw niet mag grenzen aan een monument of beschermde woning.

    Related Posts
    • All
    • By Author
    • By Category