image Portretfotografie voor de beginnende fotograaf image SharePoint-trainingen zijn ideaal

  De vaardigheden van een personal trainer

  Gezond leven is iets waar de laatste jaren veel over gesproken wordt, de fitnessbranche is ontzettend veel gegroeid en het is nog steeds groeiende. Er zijn afgelopen jaren honderden fitness scholen in Nederland bijgekomen door deze populariteit. In deze fitness scholen lopen instructeurs rond die je schema’s maken en mensen helpen en controleren of ze de oefeningen goed uitvoeren. Een ander veel voorkomend verschijnsel zijn personal trainers, mensen maken gebruik van personal training om heel doeltreffend aan de slag te gaan met het sporten en de voeding om goede resultaten te halen. Personal trainers moeten over veel kennis en bepaalde vaardigheden beschikken, welke zijn dit nou?

  Wees het juiste voorbeeld

  Buiten het fysieke gebied kunnen personal trainers mensen ook bijstaan en helpen op mentaal gebied. Hiervoor is het belangrijk dat ze een goed voorbeeld zijn, zowel qua fysiek als de algehele houding. De cliënten zien personal trainers vaak als voorbeeld van een gezond iemand, het is dan ook logisch dat het fysiek van een personal trainer in orde is.

  Ze moeten beschikken over de juiste kennis

  Goede personal trainers weten heel veel over de menselijke anatomie, dit moet ook wel aangezien ze veel verantwoordelijkheid hebben. Bij het uitvoeren van een te zware oefening of juist een oefening met een verkeerde techniek kan men ernstige blessures oplopen, personal trainers moeten hier dan ook altijd op blijven letten. Verder kunnen ze niet alles leren uit de opleidingen die ze gevolgd hebben, door jarenlange ervaring kunnen ze zich vaak ook in de lichamen van een individu verdiepen om ze op maat te kunnen adviseren. Buiten het lichamelijk aspect moeten ze ook kennis hebben van voeding, de meeste personal trainers helpen hun cliënten ook met het maken van voedingsschema’s. Omdat je bij personal training een band opbouwt met de trainer doordat je constant tot het uiterste gepushed wordt, kan een personal trainer ook veel invloed hebben op de mentale toestand van een persoon, vaak zijn ze dus ook een mental coach.

  Ze moeten beschikken over leiderschapskwaliteiten

  Personal trainers moeten kunnen optreden als de onbetwiste leider, ze moeten ook betrouwbaar, inspirerend en zorgzaam zijn. Hoewel ze vaak streng zijn met het pushen van hun cliënten, moeten ze er tegelijkertijd voor zorgen dat ze niet bang voor de trainingen worden of dat ze niet gemotiveerd zijn. Ze moeten dus zowel een harde als een softe kant hebben, ze moeten streng zijn maar ze niet afschrikken.

   

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category