Welke bouwopleiding is voor jou het meest geschikt? image Deze beroepen vind je in de afbouw

  Hoe je het beste kan solliciteren

  Helaas is er niet een standaard succesformule om te solliciteren, er zijn vele verschillende manier waarop dat kan. Zo is er niet een manier de beste maar kunnen andere manier net zo succesvol zijn. In de meeste gevallen is het belangrijk dat je jezelf blijft en jouw persoonlijkheid laat zien tijdens de gehele sollicitatieprocedure. Al kan je nog zo goed solliciteren en schrijf je de mooist brieven of maak je de mooiste cv’s als je persoonlijkheid niet past bij het bedrijf zal het van 2 kanten niet passen bij elkaar. Echter zijn er wel manier die kunnen helpen bij het succesvol doorlopen van een sollicitatieprocedure.

  1. Voorbereiding

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je begint met solliciteren zorg er eerst voor dat je cv op orde is. Laat je kwaliteiten, relevante werkervaring, gelopen stages en hobby’s terug komen op je cv. Met deze dingen krijgen ze een idee over jouw kwaliteiten en over jou als persoon met je hobby’s.

  1. Aanbiedingsbrief

  In deze brief is het belangrijk dat je uit jezelf schrijf maak het persoonlijk. Met deze brief wil je je beschikbaar stellen voor een bepaalde functie binnen een bedrijf. Vertel in deze brief waarom je op de functie solliciteert en waarom jij denkt dat jij de beste kandidaat bent. Enthousiasmeer de lezer om ze door te laten lezen. Samen met een goed cv is de aanbiedingsbrief een van de eerste zaken die ze van je zullen zien. Aan de hand van je cv en aanbiedingsbrief zullen ze besluit maken om wel of niet uit te kiezen voor een gesprek.

  1. Voorbereiding op gesprek

  Als het goed is heb je je ingelezen in de functie die beschikbaar is bij het bedrijf. Echter is dat niet genoeg, lees je namelijk ook in over het bedrijf zelf wat ze doen, wat ze willen bereiken, wat hun missie en visie is met het bedrijf. Naast dat je je goed inleest bereid je voor op veel komende vragen die vaak gesteld worden bij een sollicitatie. Een vraag zou kunnen zijn ‘waarom pas jij bij ons bedrijf?’ Wees voorbereid op zulke vragen om snel antwoord te kunnen geven zonder er lang over na te hoeven denken.

  1. Laat je adviseren

  Weet je niet goed hoe je moet beginnen met solliciteren? Maak je geen zorgen, vraag om hulp aan familie, vrienden en kennis. Zij hebben namelijk ooit ook gesolliciteerd en kunnen je vast adviseren en tips geven om je verder te helpen.

  Ben je klaar om te gaan werken en ga je op zoek naar een leuke passende baan? neem dan eens een kijkje bij vacatures in Bergen op Zoom, hier vind je namelijk allemaal vactures in en om de regio Bergen op Zoom misschien zit er wel iets tussen.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category