image De veelzijdigheid van een timmerman image Hoe je het beste kan solliciteren

  Welke bouwopleiding is voor jou het meest geschikt?

  Momenteel is er enorme veel ruimte op de arbeidsmarkt in de bouw. Van alle kanten is er een tekort aan mensen, dat ze graag willen opvullen. Het kiezen voor een opleiding in de bouw is daarom ook zo gek nog niet. Het is dan echter belangrijk dat de juiste bouwopleiding gekozen wordt. Deze moet uiteraard worden afgestemd op je interesses. In Nederland zijn verschillende MBO en ook HBO opleidingen beschikbaar voor de bouw.

  MBO of HBO opleiding

  Je interesses zijn het belangrijkste om een goede keuze voor je opleiding te kunnen maken. Daarnaast speelt ook het denkniveau een belangrijke rol. Het is natuurlijk mogelijk om vanuit je MBO opleiding door te stromen naar een HBO opleiding. Een HBO opleiding is echter minder met je handen werken als bij een MBO opleiding. Wil je juist graag met je handen kunnen werken dan is het verstandiger om te kiezen voor een MBO opleiding. Wellicht is opleiding metselaar, timmerman, stukadoor of tegelzetter wel iets voor jou?

  Wat te doen wanneer je jouw opleiding hebt afgerond?

  Wanneer je jouw opleiding eenmaal hebt afgerond dan kun je eindelijk fulltime aan de slag. Wanneer je een BBL opleiding gedaan hebt zal er dan niet veel voor je gaan veranderen, omdat je al 4 dagen in de week hebt gewerkt. Velen kiezen ervoor om in eerste instantie in loondienst te gaan werken. Vooral degene die vanuit HBO instromen hebben wat minder werkervaring, waardoor ze eerst zichzelf willen verbeteren in hun vak voordat ze eventueel op hun eigen benen gaan staan.

  Wat zijn je ambities?

  De opleiding die je kiest moet uiteindelijk de basis gaan vormen voor je toekomst. Om je doelstelling te behalen zijn er uiteraard meerdere manieren. Zo kun je jezelf ontwikkelen binnen een organisatie en daarnaast een cursus volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om direct door te leren alvorens te gaan werken.

   

   

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category