image Hoe je het beste kan solliciteren image Portretfotografie voor de beginnende fotograaf

  Deze beroepen vind je in de afbouw

  Werken in de afbouw is ontzettend leuk. Werken in de afbouw betekent namelijk dat jouw werk echt wordt gezien en gebruikt door de eindgebruiker. Het geeft veel voldoening, omdat je werk zichtbaar is. Misschien kun je zelfs jaren later tegen je kinderen vertellen dat jij hebt geholpen aan dat ene mooie kantoor of die prachtige woning. Ben je benieuwd welke beroepen je allemaal kunt vinden in de afbouw? In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

  Tegelzetter

  Als tegelzetter breng je tegels aan op wanden en vloeren. Dit kunnen tegels zijn van keramiek, natuursteen of glas. Het werk als tegelzetter geeft veel voldoening, omdat je een saaie, betonnen muur ziet transformeren in een prachtige muur. Ook al werk je vaak in de nieuwbouw en renovatie, het werk is toch erg afwisselend. De ene keer werk je in de keuken of de badkamer van een woning, de andere keer werk je in een flatgebouw. Ook kun je worden ingezet in zwembaden, kantoren en bedrijven.

  Stukadoor

  Ook het werk van een stukadoor behoort tot de afbouw. Omdat je werk door de eindgebruiker wordt gezien, bepaal je als stukadoor mede de sfeer die het pand uitstraalt. Daarnaast is het werk van een stukadoor lekker divers. Doordat je de ene dag werkt in de woningbouw en de andere dag in de utiliteitsbouw, is geen dag hetzelfde. Ook werk je soms in de nieuwbouw en soms in de renovatie. De ene dag ga je in de slag in een bedrijfspand en vervolgens is er weer een klus bij een particulier. Het werk is dus lekker afwisselend!

  Kleur- en interieuradviseur

  Kleur- en interieuradviseur is een heel leuk en creatief beroep. Je geeft advies over de kleur en de inrichting van woningen en kantoren, en je begeleidt ook de uitvoering van het advies. Dit is dus zeker een beroep waar je je creativiteit in kwijt kunt!

  Metselaar

  Als je de opleiding metselaar hebt gevolgd, kun je alles metselen, van de fundering tot het dak. Je weet alles van stenen, lijm en specie. Soms metsel je binnen, en andere keren weer buiten. Ook deze baan in de afbouw is dus lekker afwisselend!

  Dakdekker

  Wil je de opleiding dakdekker volgen? Dan heb je verschillende opties. Misschien wil je wel werken met pannen, maar je kunt ook leren werken met riet of met kunststof. Als dekdekker werk je met verschillende materialen en heb je contact met veel verschillende mensen uit de bouw. Ontzettend leerzaam dus!

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category