Bedrijfsschulden voorkomen: hoe pak je dat aan? De uit te voeren werkzaamheden als metselaar

  Toelatingseisen tegelzetter

  De tegelzetter is een van de belangrijkste specialisten bij het inrichten van een nieuwe woning, of bij renovatie van een bestaand huis. Tegels vormen immers niet enkel de basis van een ruimte in de vorm van een vloer (zoals bij de badkamer vaak het geval is), maar wordt ook steeds vaker gebruikt voor de bouw van muren.

  Een opleiding tegelzetter is daarom dan ook nog altijd een van de populairste binnen de bouwsector. Natuurlijk kan niet iedereen zomaar tegelzetter worden – er zijn zelfs bepaalde criteria waaraan moet worden voldaan om een dergelijke opleiding te beginnen. Met een duidelijke uitleg hiervan wordt het eenvoudiger te weten of die opleiding iets voor jou is.

  De vereisten voor een opleiding tegelzetter

  Tegelzetter worden: het is niet zo eenvoudig als het klinkt, en een gedegen opleiding is dan ook een must voor wie professionele wil worden. Over het algemeen geldt dat, als er geen assistent opleiding is tot hetzelfde beroep er ook geen toelatingseisen zijn als men tegelzetter wil worden. Is deze er echter wel, dan geraakt men met een duidelijke uitleg hiervan al een heel eind:

  1. Een basis beroepsgerichte leerweg. Men beschikt over een diploma lager beroepsonderwijs (lbo), voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) of voorbereidend beroepsonderwijs (vbo).

  2. Een theoretische leerweg. Men beschikt over een mavo of vmbo diploma.

  3. Een gemengde leerweg. Men beschikt over een vmbo of mavo-vbo diploma.

  4. Men beschikt over een bewijs dat de eerste 3 jaar van het havo of vwo positief werden doorlopen.

  5. Men bezit een bewijsstuk dat eveneens door de overheid werd uitgereikt en bewijst dat men over de nodige kwalificaties beschikt. Vaak gaat het om een bewijsstuk dat aan de hand van ministeriële regeling werd erkend.

  6. Een assistent opleiding. Een zogenaamde assistent opleiding kan tellen als bewijsstuk van bekwaamheid om een opleiding tegelzetter te volgen.

  Het belang van een opleiding

  Bovenstaand overzicht maakt meteen duidelijk dat een dergelijke opleiding niet meteen eenvoudig is te volgen. Er zijn bepaalde vereisten op het vlak van theoretische kennis en praktische vaardigheden, teneinde de opleiding goed te kunnen starten en met succes af te ronden.

  De tegelzetter beschikt na de opleiding dan natuurlijk wel over alle nodige kennis, vaardigheden en inzichten om elk tegelwerk tot een goed einde te brengen. Daarna is het nog een kwestie van precies de juiste job te vinden – en je carrière als tegelzetter kan zich meteen ontplooien!

   

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category