Tips voor een geweldig CV Specialiseren in je vakgebied: training in creditmanagement

  Het verschil tussen een opleiding tot timmerman op niveau 2 en 3

  Wil jij graag timmerman worden, maar weet je nog niet helemaal hoe en wat? Dan kunnen wij jou helpen bij het maken van de juiste keuze! Om te beginnen is wat praktische informatie over de opleiding niet geheel onbelangrijk. Om timmerman te worden, moet je eerst een opleiding volgen. Je kunt daarbij kiezen tussen een opleiding op mbo-niveau 2 en 3 en de beide opleidingen duren over het algemeen 2 jaar. Het is fijn om te weten wat de verschillen zijn tussen deze twee niveaus en daarom hebben wij die voor jou op een rijtje gezet.

  Timmerman niveau 2

  Als je de opleiding tot timmerman op dit niveau volgt, verloopt de opleiding iets anders dan wanneer je voor niveau 3 kiest. Je zal met deze opleiding namelijk zowel in teamverband als individueel klussen uitvoeren, maar je werkt wel altijd onder begeleiding van een vakman en daarmee niet zelfstandig. Tijdens de opleiding leer je hoe je kozijnen moet stellen en aftimmeren, hoe je verschillende machines en gereedschappen gebruikt en hoe je een bouwwerk afzet. Na afronding van deze opleiding kun je doorstromen naar niveau 3.

  Timmerman niveau 3

  Als je deze opleiding tot timmerman gaat volgen, is het een vereiste dat je eerst niveau 2 hebt afgerond of een diploma hebt van de theoretische of gemengde leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg of van het vmbo. Bij deze opleiding wordt je in feite allround timmerman en mag je zelfstandig of in teamverband gaan werken waarbij je verantwoordelijkheid draagt over je eigen werk. Je kunt dan bij verschillende bouwbedrijven of zelfs meubelmakerijen terecht en je verricht allerlei werkzaamheden. Je voert bijvoorbeeld onderhoud uit of je werkt aan dakkapellen, houten vloeren en bijvoorbeeld kozijnen.

  Bij beide opleidingen leer je goed je werk in te schatten en maten op te nemen. Je leert daarbij een plan van aanpak te maken over het op maat maken van verschillende materialen. Tevens leer je werken volgens een constructietekening waarbij je reeds uitgewerkte idee├źn uitvoert.

   

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category