image MBO opleiding aanvullen met een taalcursus Een rijbewijs halen naast je studie

  MBO applicatieontwikkelaar

  Als applicatieontwikkelaar houd je je bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van software voor verschillende doeleinden.

  Er worden je verschillende programmeertalen aangeleerd zoals HTML, PHP en Java. Met deze talen ga je programma’s en websites maken. Natuurlijk ken je veel verschillende soorten programma’s gaan schrijven zoals; besturingsprogramma’s, entertainmentprogramma’s of toepassingsprogramma’s.

  Hoe ga je te werk?

  Deze werkzaamheden voer je meestal uit in de vorm van een project. Je werkt dus met meerdere mensen samen. Wanneer je je diploma behaald hebt zul je vaak met mensen van verschillende opleidingen samen moeten werken om het tot een goed einde te brengen en de klant tevreden te stellen. Denk hierbij aan systeembeheerders die de computers of het netwerk voorbereiden op de applicatie of simpelweg de gebruikers van de applicatie die eisen en wensen hebben. Het vaststellen van de eisen en wensen is een van de belangrijkste taken tijdens de voorbereiding. Een goed begin is in dit geval inderdaad het halve werk. Zorg dat je duidelijke eisen en wensen op tafel krijgt waar je ook daadwerkelijk iets mee kan doen.

  Wat voor eigenschappen moet je hebben?

  Het is belangrijk dat je oplossingsgericht kunt denken. Vaak is er een probleem ontstaan wat met software opgelost kan worden, maar de oplossing komt natuurlijk niet vanzelf aanwaaien. Je zal je creatieve brein hier op los moeten laten en samen met je collega’s een nieuw idee moeten uitwerken om dit op te lossen. Communicatie skills zijn dus ook erg belangrijk. Je moet de eisen en wensen van de klant naar concrete functies kunnen vertalen en dit ook op de juiste manier verwoorden naar de klant en je collega’s. Stressbestendig is ook een eigenschap waar je aan moet voldoen. Je werkt vaak in projecten met strikte deadlines, hou je je hier niet aan dan kan dit grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf of je baan.

  Ben je creatief, kan je goed overweg met computers en spreekt deze opleiding je aan? Ga dan zeker even op verder onderzoek uit om er achter te komen welke specifieke opleiding en school het beste bij jou passen.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category