Commercieel medewerker buitendienst MBO applicatieontwikkelaar

  MBO opleiding aanvullen met een taalcursus

  Het is weer zomervakantie in het land. Voor veel studenten de ideale tijd om tot rust te komen en bij te trekken. Er zijn echter meer opties te bedenken om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen op een relaxte manier. Wie weet ga jij als afgestudeerde MBO’er volgend jaar een bachelor opleiding volgen en wil je in jezelf blijven investeren. Wellicht is een taalcursus dan iets voor jou. Een tweetal maanden ga jij je focussen op de Engelse, Franse of Spaanse taal. Wie weet ben je van Turkse komaf en wil je die taal beter beheersen? Er zijn duizend mogelijkheden en redenen te bedenken om te laten zien dat jij je graag verdiept in een buitenlandse taal.

  Waarvoor ga je op taalreis?

  Wanneer je een taalcursus in het buitenland gaat volgen dan leer je niet alleen de taal beter beheersen. Je leert een nieuwe cultuur kennen en je ontmoet een hoop nieuwe mensen. Daarnaast ben je verplicht om een vreemde taal te spreken. Wanneer je in Nederland een Spaanse cursus volgt dan is de kans groot dat je vooral terugvalt op Nederlands. In het buitenland ben je echter altijd verplicht om je schrijf-, spreek-, lees- en luistervaardigheden te verbeteren. Om een taalreis uit te zoeken kun je je het best laten adviseren bij een gerenommeerde organisatie zoals Study Globe.

  Wanneer je op een taalschool in het buitenland zit dan ben je altijd voorzien van een intensieve taaltraining. Iedere dag ben je een aantal uur bezig met les in verschillende vaardigheden zoals grammatica, lees- of luistervaardigheden. De duur van een cursus kun je zelf voor een groot gedeelte bepalen evenals het niveau. Naast de taaltrainingen krijg je les in de cultuur zodat je je ook zakelijk later kunt redden. Hoe stel je je voor? Hoe begroet je iemand? Deze zaken lijken voor jouw niks voor te stellen. Hiervoor gelden in ieder land echter specifieke eisen.

  Voorbeeldprogramma van een taalcursus

  De indeling van een taalcursus kan er als volgt uitzien.

  • Lessen in de week:
  • 10 lessen van 55 minuten taal
  • 5 lessen cultuur
  • Niveau taal  : A0 t/m C2

   

   

   

   

   

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category