Opleiding Verkoopmedewerker image MBO opleiding aanvullen met een taalcursus

  Commercieel medewerker buitendienst

  Als commercieel medewerker buitendienst ben je veel zelfstandig op pad en ben je vaak op bezoek bij klanten. Voor deze klanten ben je als het ware het ‘gezicht’ van het bedrijf.

  Je belangrijkste taak is het verkopen van producten en diensten. Je volgt de markt op de voet. Altijd alert op kansen, zodat je op de juiste momenten goed voorbereid aan tafel zit voor een nieuwe opdracht die jouw werkgever al een poosje binnen wil halen. Je bent verantwoordelijk voor het plannen van je verkoopactiviteiten en het behalen van de targets of doelstelling. Het contact met klanten gaat je gemakkelijk af. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant, kun je goed inspelen op wat de klant wilt en wat voor advies en informatie je moet geven, maar ook hoe je klachten moet behandelen en voorkomen. Met behulp van jouw overtuigingskracht kun je de klant ervan overtuigen om jouw product of dienst te kopen en akkoord te gaan met een offerte. Naast de persoonlijke verkoop zijn klantenwerving en relatiebeheer de kerntaken voor dit beroep. Tevreden klanten en goede verkoopcijfers zijn wat de zaak doen draaien. Ook draag je bij aan het opstellen van het verkoopbeleid door het verzamelen van marktinformatie.

  Dus ben jij goed in de omgang met mensen, heb jij een vlotte babbel en staat resultaat bij jou voorop? Dan bezit jij de eigenschappen die belangrijk zijn voor commercieel medewerker buitendienst. Je moet er natuurlijk ook verzorgd uitzien en stevig in je schoenen staan. Je moet klantgericht zijn, een zakelijk instelling hebben, moet je kunnen verkopen en heb je een opgewekt karakter. Precies kunnen werken is ook belangrijk gezien je veel met cijfers moet werken. Computervaardigheden is een pre.

  Klinkt dit beroep voor u interessant? Bezit u al de vaardigheden? U kunt een goede cursus volgen bij Fabius Opleidingen!

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category
  • By Tag