Uitzendbureaus voor verschillende branches Het verschil tussen een opleiding tot timmerman op niveau 2 en 3

  Tips voor een geweldig CV

  Je CV is het belangrijkste document tijdens je sollicitatie. Normaal kijkt een werkgever eerst naar je CV en daarna pas naar je sollicitatiebrief. Een goed CV vergroot dus je kans op een baan. Daarom zijn hier tips voor een geweldig CV.

  Pas je CV aan op de functie

  Kijk goed naar de competenties die ze vragen, deze zijn in elke vacature te vinden en ze zijn makkelijk te herkennen. Vaak is het een opsomming van eigenschappen die je moet bezitten. Let hierop bij het maken van je CV. Komt je CV voldoende overeen met de competenties die ze vragen en pas je in het profiel, dan zit je goed.

  Houd het kort

  Maak je CV niet langer dan twee A4’tjes. Schrap bijvoorbeeld bijbanen als je er betere ervaring voor in de plaats kunt zetten. Geef alleen toelichting banen van de laatste vijf tot tien jaar. En maak er geen heel verhaal van. Wel is het belangrijk om al je werkervaring te noemen zodat je geen gat op je CV krijgt.

  Houd het simpel

  Je CV is een opsomming van je opleiding, je werkervaring en je interesses. Gebruik het om je sterke punten te benadrukken zonder al te veel bijzaken te noemen. Gedetailleerde informatie kun je altijd nog geven als je eenmaal voor een gesprek bent uitgenodigd. Een nieuwe trend is dat bedrijven zeer creatieve functietitels voor banen hebben die doorgaans een wat saaiere naam hebben. Gebruik op je CV meer gangbare titels in je werkervaring, zodat je vorige functies duidelijk zijn voor de werkgever.

  Verzorgd en leesbaar

  Maak een verzorgd en leesbaar CV. De werkgever moet de belangrijke informatie snel kunnen vinden. Opsommingen maken een CV erg overzichtelijk en gebruik niet te veel poespas. Als je eventuele toekomstige werkgever veel moeite moet doen om je cv te lezen, verliest hij of zij snel interesse. Zorg ook voor een CV zonder spelfouten. Spelfouten zijn direct een afknapper.

  Maak het persoonlijk

  Blijf altijd bij jezelf en doe je nooit anders voor dan je bent. Laat op je CV goed doorschemeren wie jij bent als persoon. Voeg bijvoorbeeld een pasfoto toe of laat iets zien van je hobby’s. Je kunt zelfs een link naar je persoonlijke blog of website noteren. Denk in ieder geval goed na over wat je van jezelf wilt laten zien en presenteer jezelf goed op je CV.

  Wil je graag zo snel mogelijk een baan vinden nu je een top CV hebt? Schrijf je dan in bij een uitzendbureau. Via een uitzendbureau vind je snel een baan die bij je past. Je hebt uitzendbureaus voor verschillende branches en in verschillende regio’s. Denk aan een uitzendbureau in Zeeland of in Brabant.

   

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category