image Zelf je auto verkopen. Is dat wel zo’n goed idee? image Aanbouw versus uitbouw: wat zijn de verschillen

  Uitwisseling Mongolië: Bezichtigingen die je niet mag missen!

  Er zijn allerlei verschillende plekken waar je naartoe kunt gaan voor een uitwisseling. Denk dan bijvoorbeeld aan Amerika, Japan of Mongolië. Mongolië is een land in centraal- en Oost-Azië. Ga jij op uitwisseling naar Mongolië? Dan zijn er een hoop bezichtigingen die je niet mag missen als je daar bent.

  Genghis Khan Statue Complex

  De eerste plek die je niet wilt missen tijdens je uitwisseling in Mongolië  is het Genghis Khan Statue Complex. Dit is een 40 meter hoog stalen standbeeld van Dzjengis Khan op een paard. Het standbeeld is symbolisch in oostelijke richting geplaatst, naar de geboorteplaats van Khan en rust op een bezoekerscentrum. Het standbeeld werd onthuld in 2008. Je vraagt jezelf misschien wel af wie Dzjengis Khan eigenlijk is. Kahn was een Mongoolse heerser en veroveraar. Dzjengis Khan verenigde de Mongoolse stammen en stichtte qua oppervlakte het grootste aaneengesloten imperium in de wereldgeschiedenis. Het is voor bezoekers mogelijk om via een trap in de nek op het hoofd van het paard te lopen, vanwaar er een panoramisch uitzicht is over het uitgestrekte Mongoolse landschap.

  Migjid Janraisig Sum

  Een andere prachtige plek die je niet kan missen is Migjid Janraisig Sum. Dit  is een onderdeel van het belangrijkste klooster van het land. Migjid Janraisig Sum ontsnapte aan de vernietiging van de jaren dertig en biedt een kijkje in een indrukwekkend gouden standbeeld van 26,5 m van Avalokitesvara. In het mahayana-boeddhisme is Avalokiteshvara een bodhisattva die de compassie van alle boeddha’s belichaamt. De tempel is een prachtige en belangrijke plek om te bezoeken in Mongolië waar je een mooie kijk in hun dominante religie krijg en in hun geschiedenis.

  Zaisan Memorial

  Het Zaisan Memorial is een gedenkteken in het zuidelijke deel van de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. Het Zaisan Memorial is ter nagedachtenis aan geallieerde Mongoolse en Sovjet-soldaten die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Het monument is gelegen op een heuvel in het zuidelijke deel van de stad en heeft een cirkelvormig herdenkingsschilderij dat scènes van vriendschap tussen de mensen van de USSR en Mongolië verbeeldt. De muurschildering toont scènes zoals de Sovjet-steun voor de onafhankelijkheidsverklaring van Mongolië in 1921. Bezoekers moeten een klim van driehonderd treden maken voordat ze het monument en de muurschildering bereiken.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category