image De timmermannen van nu Welke soorten stellingen zijn er en waar worden ze voor gebruikt?

  Wat houdt de functie calculator in?

  Als calculator kunt u werkzaam zijn in de bouw. De taken die u uit zal voeren in de bouw zijn omtrent het uitrekenen van de kosten van gebouwen, woningen, kantoren, scholen etc. Als calculator moet er gekeken worden naar de kosten die er gemaakt zullen gaan worden tijdens een bouwproject. Zo moet u als calculator rekening houden met:

  • Materiaal kosten,

  • Machines,

  • Brandstofkosten,

  • Personeel etc.

  Er zijn veel aspecten die mee genomen moeten worden in de berekening van de kosten voor een bouwproject. Een fout in de berekening kan grote gevolgen met zich meebrengen die rampzalig voor de onderneming uit zal kunnen vallen. Als calculator kunt u binnen een organisatie werkzaam zijn maar ook als partij die ingeschakeld wordt voor de berekening van de kosten van een bouwproject.

  Vaardigheden van een calculator

  Als calculator heeft u verschillende vaardigheden die u nodig heeft in de uitvoering van het takenpakket van een calculator. Zo bezit een calculator de volgende vaardigheden:

  1. Communicatief vaardig: u kunt goed praten met partijen zoals leveranciers en hun overtuigen.

  2. Onderhandelen: Als calculator rekent u uit wat iets gaat kosten als u dan iets goedkoper kan inkopen dan gecalculeerd was blijft er op het einde meer marge over.

  3. Inzicht: U moet zowel inzicht hebben op het gebied van techniek als cijfermatig inzicht. Als u een bouwtekening niet kunt lezen kunt u ook geen goede calculatie maken. Zo geldt inzicht op het gebied van cijfers ook zwaar mee, een calculator die niet kan rekenen is niet van waarde voor een onderneming.

  Beroep calculator

  Calculator wordt u niet zomaar. Er moet een opleiding gevolgd worden dat minimaal MBO middenkaderfunctionaris is. Na de MBO opleiding kunt in gaan werken in de bouw en doorgroeien tot uiteindelijk hoofd calculator of u kiest ervoor om door te leren naar het HBO als bouwkundige of naar WO als Civiele technicus.

  Het is aan u welke weg u volgt om uiteindelijk hoofd calculator te worden. Het kan via verschillende wegen en de ene weg is niet perse beter dan de andere.

  Met u bekent me het beroep of bent u een calculator die opzoek is naar werk? Neem dan eens een kijkje bij Vakmasters Goes. Daar zijn namelijk nog vacatures die opzoek zijn naar een calculator.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category