image Wat houdt de functie calculator in? image De bouw zoekt jou!

  Welke soorten stellingen zijn er en waar worden ze voor gebruikt?

  De steeds grotere worden vraag en strengere regelgeving naar veilige werkplekken heeft er voor gezorgd dat er veel verschillende soorten stellingen op de markt zijn gekomen. Door het grote aantal soorten zijn werkplekken op een heel efficiënte manier in te richten, zo halen bedrijven het meeste rendement uit hun werk. Maar welke soorten stellingen zijn er nou precies?

  De verschillende soorten

  • Rolstelling. Deze stellingen zijn heel populair omdat ze heel geschikt zijn voor het uitvoeren van onderhouds- en renovatiewerken. Dit gecombineerd met een grote mobiliteit en de mogelijkheid om op grote hoogtes te werken zijn rolstellingen voor veel bedrijven ideaal. Als je een rolstelling wilt kopen moet je wel opletten of die stelling volgens de nieuwe regelgeving goedgekeurd is.

  • Vouwstelling. Deze kamerstelling wordt uit een aantal standaard onderdelen opgebouwd. Omdat hij heel licht van gewicht is is hij makkelijk te verplaatsen en te transporteren. De vouwstelling past ook makkelijke door deuropeningen en is dus ideaal voor gebruik in woningen.

  • Schilderstelling. Deze stelling is ontworpen voor seriematig onderhoud aan woningen en panden. Doordat hij eenvoudig door te koppelen is met platformen en loopvloeren kan je een groot gebied in één keer bereiken.

  • Dakstelling. Deze is speciaal ontworpen voor bouw-, onderhoud en reperatiewerkzaamheden aan dakkapellen, schoorstenen etc. Wel moet er voor een goede toegangsweg gezorgd worden. Omdat ze zowel enkelzijdig als dubbelzijdig kunnen worden opgebouwd kan je bijvoorbeeld een schoorsteen gelijk rondom aanpakken.

  • Uitwijkstelling. Deze wordt gebruik bij werkzaamheden aan balkons en galerijen. Omdat deze steiger ook op wielen staat is hij makkelijk horizontaal te bewegen.

  • Telescopische stelling. Deze stelling kan door één persoon in drie minuten worden opgebouwd. Deze zijn ideaal voor gebruik bij onderhoudswerkzaamheden. Omdat hij ingepakt ook zeer compact en makkelijke te verplaatsen is, past hij makkelijke in een compacte bestelauto.

  Uitbreidingsmogelijkheden

  Je hebt voor veel stellingen ook uitbreidingsmogelijkheden. Voor rolstellingen zijn veel uitbouwsystemen, zoals een uitwijkconsole waarmee je je loopvloer uit kan bereiden om over een hoek ergens bij verder te kunnen, zoals een dakkapel. Je hebt ook loopvloeren, trapsystemen, hijsvoorzieningen overkappingen en doorloopsystemen. Ook voor schilderstellingen heb je grote overkappingen waardoor ze gewoon kunnen doorwerken bij slecht weer of een veel te warme zon.

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category