Het verschil tussen een opleiding tot timmerman op niveau 2 en 3 Het trekkerrijbewijs

  Specialiseren in je vakgebied: training in creditmanagement

  Credit management zegt veel mensen misschien niets, het is ongetwijfeld een essentieel onderdeel van een besparingsgericht bedrijfsvoering voor elke zelfstandige. Als ondernemer wil je immers het beste uit je budget halen en credit management geeft je de mogelijkheid om dat te doen. Wat is credit management nu precies en wat is het belang van een credit management opleiding? Wat meer informatie is hier wel op zijn plaats.

  Wat is credit management precies?

  Credit management is eigenlijk een synoniem voor debiteurenbeheer en maakt doorgaans deel uit van fiscale en financiële administratie. Het is echter méér dan enkel dat. Het begrip is overgewaaid vanuit Amerika en had daar een hoog aanzien – juist omdat het een belangrijke functie binnen bedrijven vervulde.

  Toon credit management in Europa begon op te komen was het initieel nog niet in trek maar de laatste decennia is daar verandering in gekomen. Hoewel het concept heel wat omvat wordt het tegenwoordig ten onrechte gebruikt voor functies die eigenlijk geen verband houden.

  Wat doet creditmanagement precies?

  Training in creditmanagement is één van de beste stappen die je kan zetten als je meer wil halen uit je tijd én geld. Het zorgt voor een relatief laag zogenaamde debiteurensaldo, alsook lage debiteurenafschrijvingen. Daarbij draagt het ook bij aan de kwaliteit van het werkkapitaal en de relaties die je met klanten hebt. Eigenlijk omvat credit management activiteiten die anders aangeduid kunnen worden met debiteurenbeheer. Deze laatste is echter slechts een onderdeel van credit management!

  Het belang van een credit management opleiding

  In een bedrijf of organisatie is elke functie essentieel: van productie tot sales en logistiek. Credit management is in de ogen van veel bedrijven een niet-primaire functionaliteit en krijgt daarom dan ook te weinig aandacht. Onder de huidige economische omstandigheden is het financieren van een bedrijf allesbehalve eenvoudig en dat is precies waar credit management bij kan helpen. Heel vaak zit immers veel geld vast in dit debiteurensaldo dat beter gebruikt zou kunnen worden om betalingen aan crediteuren af te handelen of bankfinancieringen mee in te lossen. Jezelf en medewerkers specialistischer maken is van belang om dat te kunnen doen.

  Een training in credit management stelt je als bedrijf en ondernemer in staat om meer overzicht te hebben op de financiële stand van zaken én daar slimmer mee om te gaan (bijvoorbeeld medewerkers specialistischer maken en geld beter kunnen gebruiken. Enkel op die manier kan immers een succesvolle toekomst verzekerd worden

   

  Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category